Nogomet
83

Nainggolan odlučio derbi Rome i Milana, Džeko imao zapažen nastup

Piše: E. B.
(Foto: AFP)
Roma je u posljednjem susretu 16. kola italijanske Serie A savladala Milan s minimalnih 1:0, a gol odluke postigao je Radja Nainggolan.

Prvu priliku na meču imao je Edin Džeko, koji je već u drugoj minuti nakon solo prodora između dvojice igrača gostiju iskosa sa desne strane šutirao, ali je Gianluigi Donnarumma fantastično intervenisao.

Milan je dobio veliku priliku za vodstvo u 27. minuti susreta. Wojciech Szczesny je u svom kaznenom prostoru srušio Gianlucu Lapadulu i sudija Mazzoleni je pokazao na bijelu tačku. Mbaye Niang je preuzeo odgovornost na sebe, ali je poljski golman pročitao njegovu namjeru i odbranio penal.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Džeko, kada je u 36. minuti sjajno primio jednu dubinsku loptu, ali je iz slične situacije kao iz 2. minute za malo šutirao pored desne stative Donnarumminog gola i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Roma je zaigrala bolje u drugom poluvremenu i u vodstvo je došla u 62. minuti susreta. Kostas Manolas je dodao loptu Radji Nainggolanu na oko 30 metara od Milanovog gola, Belgijanac je došao do kaznenog prostora gostiju i lijevom nogom pogodio dalji ugao tinejdžera na golu Milana za veliko slavlje Rimljana.

Džeko je svoju treću veliku priliku na meču imao u 83. minuti kada je iskosa sa lijeve strane šutirao, ali je Donnarumma bio siguran.

Gosti su u 90+1. minuti mogli doći do izjednačenja, no Szczesny je bez problema odbranio šut Matiasa Fernandeza iskosa sa desne strane i Roma je upisala 11. pobjedu ove sezone.