Jose Mourinho
0

"Nadam se da nas sudijski previd neće izbaciti iz Lige prvaka"

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Ni u sedmom pokušaju, kada su utakmice Lige prvaka u pitanju, nogometaši Real Madrida nisu pronašli način kako savladati Lyon. Na Gerlandu je, u prvom ogledu osmine finala takmičenja, završilo 1-1.

Uprkos tome što nisu pobijedili, igrači Real Madrida prekinuli su niz od tri uzastopna poraza na gostovanju kod Lyona. Zasigurno će "letjeti" u uzvratu 16. marta kako bi prekinuli i onaj drugi, od tri uzastopna remija protiv te francuske ekipe u sučeljavanjima na stadionu Santiago Bernabeu.

Kako bilo, u osvrtu na u utorak odigranu utakmicu iznimno je ljut bio portugalski trener španske ekipe Jose Mourinho, koji je "rigao" vatru po glavnom sudiji utakmice Wolfgangu Starku i njegovim pomoćnicima.

"Postoje komplikovane situacije i one koje ni kod koga ne ostavljaju ni najmanje sumnje. Sve se odvijalo na pet metara od sudija, ali četiri para očiju nisu vidjela ono što smo vidjeli svi ostali. I zato sam jako ljut", kazao je Mourinho komentirajući situaciju iz 64. minute.

U tim je trenucima utakmice slobodan udarac Cristiana Ronalda odsjeo na ruci Lyonova braniča unutar kaznenog prostora domaće ekipe, što je, smatra portugalski stručnjak, bio sudijski previd koji je njegovu ekipu koštao pobjede.

"Nadam se samo da nas to neće koštati prolaska dalje."

Kompletnu utakmicu prokomentirao je ovako: "Bili smo bliži 2-0 pobjedi nego 1-1 remiju. Ipak, rezultat je dobar i pred našima navijačima, a moraju nam doći pomoći, imamo šansu izboriti četvrtfinale. U ovoj smo utakmici promijenili historiju. Real nikada nije zabio gol na ovom stadionu, a sada jeste. Želimo promijeniti izgled i one druge historije, želimo slaviti u uzvratu u Madridu."