Roberto Mancini
0

"Nadam se da će Balotelli biti spreman za United"

FENA
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini nada se da će napadač njegove ekipe Mario Balotelli biti spreman za okršaj s gradskim rivalom Manchester Unitedom na Old Traffordu ovog mjeseca.

Mlada zvijezda Cityja je van pogona od kraja decembra zbog povrede koljena koju je dobio nakon postignutog "hat-tricka" protiv Aston Ville.

Iako se Balotelli vratio u City, Mancini ga ne planira voditi u srijedu u Birmingham ili koristiti protiv West Bromwicha ovog vikenda. No, bivši trener Intera smatra da bi Balotelli mogao biti spreman za utakmicu s Unitedom 12. februara.

"Nadam se da je sve uredu s Mariom. Vjerujem da će biti spreman za derbi", izjavio je Mancini za "Daily Mail".

Kada se italijanski napadač vrati, mogao bi zajedno s Carlosom Tevezom i Edinom Džekom činiti novu napadačku snagu Cityja.

Džeko je priznao da je Premier Liga snažnija od Bundeslige:

"Mnogo je dugačije i teže igrati ovdje nego u Bundesligi. Nikada u Njemačkoj nisam igrao ovakve utakmice. Ali ako želim uspjeti u Engleskoj morat ću se priviknuti i boriti svih 90 minuta", kazao je Džeko.

Veznjak Gareth Barry vjeruje da je Džekin gol protiv Notts Countyja u nedjelju veoma bitan za njegovo samopouzdanje.

"To je bio jako bitan gol za njega. Ako napadač duže vrijeme ne postigne gol, to može loše utjecati na njega. Nadam se da će ga taj gol smiriti, a vjerovatno je to samo prvi od mnogih jer Edin može postati velika zvijezda Manchester Cityja'', izjavio je Barry.