Bizarna povreda
4

Naby Keita propušta utakmicu protiv Manchester Uniteda zbog ukočenog vrata

Klix.ba
Naby Keita (Foto: Facebook/Liverpool)
Naby Keita (Foto: Facebook/Liverpool)
Iako je to možda samo duel Intercontinental Cupa u pripremnom periodu, Manchester United i Liverpool su veliki rivali i očekuje nas spektakl, a Redsi će biti oslabljeni nakon što je Jurgen Klopp potvrdio kako Naby Keita neće igrati u večerašnjem (23:00) susretu na Michigan stadionu.

"Vjerovatno", Klopp je rekao na konferenciji za medije, nakon što je upitan hoće li Keita igrati protiv Crvenih vragova.

"To je zapravo ukočenje vrata, ali osam sati u avionu s klima uređajem... Bilo je sasvim udobno, ali očito ne dovoljno udobno za njega. Od tada je sve bolji, apsolutno" dodao je njemački stručnjak, otklonivši tako strah da će gvinejski veznjak biti duže vrijeme odsutan.

Keita je do sada igrao impresivno u pripremnom periodu i bizarna povreda 23-godišnjaka dolazi u najgorem mogućem trenutku budući da Premiership starta za manje od dvije sedmice.

"Danas neće trenirati, a vidjet ćemo za sutra. Ukoliko mi neko kaže da se preko noći oporavio, onda ćemo ga koristiti. Ali ne znam to u ovom trenutku, to je sve. Nije ozbiljno. Svi smo imali ukočen vrat, nekad prođe preko noći, nekad ne. U ovom slučaju očito ne", dodao je.

Redsi od nekadašnjeg igrača RB Leipziga imaju velika očekivanja uoči prve sezone Gvinejca u elitnom rangu engleskog nogometa, pa čak i da popuni prazninu od odlaska u penziju klupske ikone Stevena Gerrarda,