Ludnica u subotu
411

Na Veležovo šampionsko slavlje pozvani Dragan Čović i Ljubo Bešlić

Piše: R. D.
Za posljednju utakmicu Veleža u Prvoj ligi Federacije BiH vlada nezapamćeno interesovanje, traži se doslovno karta više. Klub je na šampionsko slavlje pozvao brojne klupske legende, prijatelje, a poziv je kako saznajemo otišao i na neke neočekivane adrese.

Veležov direktor Džemil Šoše za Klix.ba kaže da je do jučerašnjeg dana polovina stadiona u Vrapčićima bila prodana, očekuje se atmosfera koju poslije rata nije viđena u Mostaru.

"Planirano kasnije slavlje na platou ispod Starog mosta kože pokvariti previsok nivo Neretve. U slučaju da nivo rijeke ne opadne fešta će biti prebačena na drugu lokaciju, najvjerovatnije Musalu", kazao nam je direktor Šoše.

Pozvao je sve građane Mostara da izađu na ulice i još jednom čestitaju svojim junacima te podrže projekat koji je jedan od najzdraviji u državi.

"Ono što je bilo na ulazu u grad u subotu je samo početak slavlja. Po prodanim kartama vidim da će biti ludnica. Na slavlju očekujemo veliki broj legendi i bivših igrača Veleža. Sigurno će biti Duško, Čorba, Mara... Poziv je otišao i na adrese svih klubova Premijer lige, kao i većini onih iz Prve lige Federacije BiH", naveo je Šoše.

Kako smo saznali poziv je otišao i na adresu mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića, kao i predsjednika HDZ-a BiH i bivšeg vatrenog navijača Veleža, Dragana Čovića.

"Pozvali smo predstavnike vlasti, a Velež je klub svih naroda i građana. Klub Mostara i svih Mostaraca s historijom koja se ne može izbrisati. Na nama je sve te ljude pozovemo, a sad da li će se oni odazvati, to je do njih", izjavio je Šoše.

Dodaje kako je iza Rođenih jedna više nego teška sezona, veliki pritisak i ogromna očekivanja.

"U suštini mi jesmo imali najbolju ekipu i to nam je bio primarni razlog optimizma da ćemo izboriti povratak u Premijer ligu. Međutim, doživjeli smo par sportskih nesreća, prije svega u Goraždu i Gradačcu, što nas je malo izbacilo iz takta, ali hvala Bogu cilj je ostvaren", izjavio je čestitajući igračima i stručnom štabu što nisu podlegli pritisku.

Pripreme za povratnički sezonu bit će otežane jer Federalna liga završava kasnije, a nova Premijer liga počinje ranije, pa je vrijeme priprema maksimalno smanjeno.

"Već smo u potrazi za pojačanjima. Imamo mladu i uigranu ekipu, a treba nam par iskusnih igrača da zaokružimo željeni igrački kadar te da ćemo biti vrlo konkurentna ekipa u Premijer ligi. Cilj je naredne sezone uhvatiti gornji dio tablice", najavio nam je Džemil Šoše, direktor Veleža.