Nogomet
1

Na turniru u Foči nastupaju Željo, Crvena zvezda, Dinamo, Vojvodina...

FENA
Foča
Foča
Od 1. do 3. juna Foča će bit domaćin 8. međunarodnog omladinskog turnira "Football friends".

Po riječima predsjednika Organizacionog odbora, načelnika Foče Zdravka Krsmanovića, i ove godine na turniru nastupit će značajan broj ekipa s prostora bivše Jugoslavije.

"Učesnici ovogodišnjeg turnira su "Crvena zvezda" iz Beograda, "Dinamo" iz Zagreba, "Olimpija" iz Ljubljane, "Rabotnički" iz Skoplja, "Željezničar" iz Sarajeva, "Vojvodina" iz Novog Sada, "Budućnost" iz Podgorice i "Sutjeska" iz Foče. Prvu utakmicu odigrat će Dinamo i Vojvodina" - kazao je Krsmanović.

On je naglasio da je Općina Foča spremna da i ove godine na najbolji način ugosti učesnike turnira.

"Mislim da je Foča spremna da i ovaj turnir organizira na najvećem mogućem nivou i da će svi učesnici koji budu došli, neki prvi put kao što je "Dinamo" iz Zagreba, iz Foče otići puni utisaka", istakao je Krsmanović dodajući da će u petak biti organiziran turnir na malim terenima gdje će učestvovati osnovne škole iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Drugog dana manifestacije bit će organiziran okrugli sto "Društvena uloga fudbala u savremenom svijetu".

"Pozvani su i već su prihvatili učešće i selektor Gane Rajevac, jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na svijetu koji je izrazio želju da zajedno s Jovanom Aćimovićem prisustvuje tom okruglom stolu. Doći će predstavnici FIFE Vladimir Borković kao generalni direktor Asocijacije "Streett fudbala" .

Pozvali smo još i Dejana Savićevića, nadamo se da će on zajedno s Ivicom Osimom biti na tom okruglom stolu. Smatramo da je sve ono što se dešava u vezi s fudbalom nešto što zaslužuje pažnju da se sagleda i s te druge strane jer ima veliku ulogu u svemu onome što se dešava u savremenom svijetu" , rekao je načelnik Foče Zdravko Krsmanović.