"Igraj fudbal, živi život“
298

Na Bjelašnici će se nadmetati Sarajevo, Željo, Dinamo, Zvezda...

Piše: Edin Isanović
Teren na kojem će se igrati utakmice
Na planini Bjelašnici će se od 14. do 17. juna održati međunarodni fudbalski turnir za uzrast do 17 godina. Svoje učešće potvrdili su Sarajevo, Željezničar, Dinamo, Crvena zvezda, Olimpic, Olimpija, Budućnost iz Podgorice i Novi Pazar.

Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po četiri tima, gdje prvoplasiarani ide direktno u finala, dok će drugoplasirani igrati meč za treće mjesto.

Organizator je obezbijedio skromne poklone za najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca i golmana. Pravdu će dijeliti sudije Nogometnog saveza BiH.

Inače, svaki dan će se igrati po četiri utakmice, a finale će se direktno prenositi na TVSA.

“ZOI ’84 je zajedno sa nama uložio veliki trud da se osiguraju svi uslovi za posjetioce, tako da će se na terenu na Bjelašnici postaviti i montažna tribina, a pored terena će biti organizovano gledanje utakmica Evropskog prvenstva u fudbalu ”, kaže za Klix.ba Dejan Radović organizator takmičenja.

On napominje da mu je u organizaciji ovog eminentnog događaja pomogao Irfan Redžepagić, menadžer Edina Džeke i član Uprave FK Sarajevo.

Projekt „Igraj fudbal, živi život“ je usmjeren na mlade fudbalere koji će u budućnosti igrati za svoje klubove, reprezentacije i biti uzor generacijama koje dolaze.

Za lokaciju je izabrana Bjelašnica koja se nalazi 25 km od Sarajeva. Posjeduje kvalitetan teren, a smještajni kapaciteti su uređeni prema svjetskim standardima.