Chelsea slavio 1:0
0

FOTO+VIDEO / Na Stamford Bridgeu pala moćna Barcelona

Klix.ba
Pokušaj Lionela Messija (Foto: AFP)
Pokušaj Lionela Messija (Foto: AFP)
U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, koja je odigrana u Londonu, Chelsea je savladao Barcelonu rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Drogba u 45. minuti utakmice.

Na Stamford Bridgeu je pala moćna Barcelona. Pobjeda koja otvara vrata finala i vraća osmijeh na lice za sve pristalice londonskog tima.

I jedni i drugi počeli su oprezno, ali su inicijativu imali Katalonci. Na samom otvaranju bilježimo veliku priliku za goste kada je Sanchez pogodio prečku. Barcelona je dominirala terenom pa su se tako, sredinom prvog poluvremena, u prilici našli Fabregas (dva puta) i Messi, ali je u tim trenucima bilo 0:0.

Igrao se 45. minut kada su londonski Plavci izveli sjajan kontranapad i stigli do prednosti. Na lijevoj strani probio je Ramires, asistirao je u petercu gostiju za Drogbu, koji oštro šutira i matira Valdesa za 1:0.

Pogodak je donio veliko slavlje za navijače domaćeg tima. Na odmor su izabranici Di Mattea otišli sa minimalnom prednošću.

U nastavku su nogometaši Barcelone krenuli snažno kako bi stigli do izjednačenja. U 63. minuti svoj šut iz slobodnog udarca oprobao je Messi, ali je pogodio živi zid.

Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Pritisak aktuelnih evropskih prvaka je rastao. U 69. minuti novi pokušaj iz slobodnjaka. Šutirao je Xavi, ali lopta odlazi preko gola.

Nogometaši Chelseaja opredijelili su se za kontranapade, a odbrana je bila na visini zadatka. U 86. minuti Puyol šutira glavom, ali je na oprezu bio čuvar mreže domaćih.

Do kraja utakmice scenarij se nije mijenjao. Barcelona je dominirala, ali nije uspjela da pronađe način da postigne pogodak. Ostalo je 1:0.

Najbolju priliku propustio je Pedro u sudijskoj nadoknadi kada je pogodio stativu. Uzvrat je na programu za šest dana u Barceloni.


szólj hozzá: Ch1-0Ba[Matchhighlight.com] .