Na sastanku regionalnih fudbalskih saveza pružena podrška Michelu Platiniju

Klix.ba
28.11.2015. u 16:32
0
2
Na sastanku regionalnih fudbalskih saveza pružena podrška Michelu Platiniju
0
Na sastanku regionalnih fudbalskih saveza pružena podrška Michelu Platiniju (Foto: NSBiH)
Fudbalski savez Crne Gore jučer je u Budvi bio domaćin trećeg regionalnog sastanka fudbalskih saveza. Ovo je prvi sastanak na kojem su, pored predstavnika Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, prisustvovali predsjednici i generalni sekretari Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije čime je grupa regionalnih saveza proširena na 11 članova.
Novi članovi potpisali su memorandum o saradnji, koji je inicijalno potpisan od strane šest saveza na osnivačkom sastanku održanom u Ljubljani krajem januara ove godine i koji predviđa učvršćivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu.

Predstavnici saveza odali su priznanje i zahvalnost predsjedniku UEFA Michelu Platiniju na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala, te mu upućuju punu podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika FIFA.

Podsjećamo, Platini je u oktobru suspendovan na 90 dana rada u fudbalu pošto je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje na korupciju.

Savezi su uputili zvaničan zahtjev Etičkoj komisiji i svim organima FIFA, da postupaju po zahtjevima Izvršnog odbora FIFA i da u konkretnom slučaju predsjednika UEFA Michela Platinija, poštujući statutarne okvire djelovanja i proceduru, po ubrzanom postupku donesu pravovaljane odluke, posebno respektujući rokove u vezi sa predstojećim izbornim procesom u FIFA, kako ne bi zloupotrijebili svoja ovlaštenja, uticali i kreirali isti i time nanijeli veliku štetu fudbalskom sportu.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo radom administracije UEFA-e i upućena je apsolutna podrška kako bi se u budućnosti očuvao kontinuitet u radu evropske kuće fudbala. Učesnici su podržali prijedlog povećanja Izvršnog odbora UEFA za dva nova člana, koji bi dolazili iz nacionalnih asocijacija.

Naredni regonalni sastanak ovih saveza održaće se krajem januara naredne godine, a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.

Predstavnici FSBiH na sastanku u Budvi bili su Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus i Jasmin Baković.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: