Isplativo za obje strane
32

Na pomolu velika razmjena napadača Juventusa i Chelseaja, klub iz Torina bi mogao i zaraditi

K. H.
Ilustracija
Ilustracija
Čelnici Chelseaja i Juventusa otvorili su pregovore za razmjenu igrača Romelua Lukakua i Dušana Vlahovića, a u narednom periodu tražit će se finansijski model koji će odgovarati timovima.

Kako navodi Fabrizio Romano, potencijalni dogovor bi se zasnivao na tome da će Chelsea, uz Lukakua, platiti određeni iznos Juventusu, ali i dodaje kako se ovom klubu sa Stamford Bridgea već ranije nudio Vlahović, no da su odbili tu mogućnost.

Ipak, kada se pojavila nova mogućnost, a status Lukakua nije još uvijek riješen, čelnici kluba u potrazi za još jednim napadačem otvoreni su za nove pregovore s Juventusom, s tim da je sada situacija znatno izglednija da sve na kraju bude i dogovoreno.

Dodaje se i to kako je Lukaku još puno ranije dogovorio sve uslove s Juventusom, zbog čega je izgubio svaku mogućnost da se vrati u Inter i navijači ovog kluba, kao i igrači, izuzetno su razočarani potezom Lukakua.

Nedavno je kapiten Intera Lautaro Martinez, ujedno i jedan od najboljih prijatelja Lukakua, rekao kako mu se Belgijanac nije javljao na telefon i da ga je taj potez izuzetno razočarao.

Što se tiče Vlahovića, ovaj napadač iz Srbije nakon dolaska iz Fiorentine u Juventus nije u potpunosti ispunio očekivanja ovog kluba. Tokom pregovora s Juventusom imao je i zvaničnu ponudu Arsenala, ali je u tom trenutku odbio mogućnost da ode u London.