Ne ide u Holandiju
16

Na pomolu nova afera u Italiji: Zašto je Barzagli napustio reprezentaciju?

Klix.ba
Sporna fotografija zbog koje je Barzagli napustio saigrače (Foto: Twitter)
Sporna fotografija zbog koje je Barzagli napustio saigrače (Foto: Twitter)
U Italiji teško da može proći duži vremenski period bez skandala. Najnoviji je napravio defanzivac Azzurra i Italije Andrea Barzagli.

Iskusni 35-godišnji štoper je napustio kamp reprezentacije i vratio se u Torino, a iz italijanskog Saveza (FIGC) su poručili kako se radi o "privatnim razlozima".

Nakon pobjede protiv Albanije 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji Barzagli je u jednom klubu pobjedu proslavio sa svojim prijateljem DJ Grippom.

Iako je DJ Grippo izjavio kako Barzagli nije u klubu ostao dokasno, već da je sa porodicom došao samo na večeru, iz FIGC-a nisu u to povjerovali te mu je selektor Ventura poručio kako za njega nema mjesta u avionu za prijateljski susret sa Holandijom koji će biti odigran u utorak, te da može ići kući u Torino.

No, u Italiji se danas vode polemike oko prave pozadine priče.

Navijači Napolija smatraju kako je ovo još jedna u nizu Juventusovih spletki, s obzirom na to da u nedjelju ove dvije igraju derbi 30. kola.

Oni sumnjaju kako su čelnici Stare dame "pogurali" ovu priču kako bi se Barzagli mogao priključiti treninzima ekipe, a dodatni "argument" im je da su se reprezentativnih obaveza već riješili Gonzalo Higuain, Dani Alves i Mario Mandžukić.

Teško da ćemo ikada saznati ima li istine u tome.