Sepp Blatter
0

"Na Mundijalu u Brazilu je moguć ulazak tehnologije"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici prošle godine bilo je nekoliko sumnjivih trenutaka u prilično bitnim utakmicama, a najviše tragova je ostavila utakmica Njemačke i Engleske u osmini finala.

Naime, tada je Frank Lampard postigao posve regularni pogodak koji bi u tom trenutku donio izjednačenje na 2-2. No, sudije utakmice (glavni i pomoćni) nisu uspjeli vidjeti da je lopta itekako prošla golmansku liniju. Rezultat je ostao 2-1 za Njemačku, a na kraju je završilo s uvjerljivom pobjedom "Elfa" 4-1. Nije samo taj događaj izazvao kod mnogih želju da se u nogomet uvedu tehnološke pomoći i da se tako izbjegnu buduće slične situacije.

Najteže su takvo što prihvaćali u FIFA-i (Međunarodnoj nogometnoj organizaciji), ali izgleda da se i njihov stav mijenja pod pritiskom.

"Sistem bi mogao biti spreman već za Europsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, no mislim da bi prvi put mogao zaživjeti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine", rekao je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.