{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tehnologija ''oka sokolovog'' sljedeće sezone u Premiershipu?

T
14.3.2011. u 21:20
0
3
Tehnologija ''oka sokolovog'' sljedeće sezone u Premiershipu?
0
Tehnologija ''oka sokolovog'' sljedeće sezone u Premiershipu?
Tehnologija `Oko sokolovo` u tenisu
Tehnologijski sustav ''oka sokolovog'' mogao bi sljedeće sezone po prvi put biti eksperimentalno isproban u engleskom nogometnom prvenstvu.
Nogomet se približio uvođenju tehnologije na gol-crtu ranije ovog mjeseca, nakon što je International Football Association Board (IFAB), tijelo koje odlučuje o svim promjenama pravila u nogometu, odobrio još jednu godinu ispitivanja mogućih noviteta, dok je predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter naznačio da bi ''takva tehnologija bila od pomoći sudijama''. No, sistem ''oka sokolovog'' nije bio prisutan u dosadašnjim ispitivanjima, jer ista nisu bila provedena u stadionskim uvjetima.

Blatter je prihvatio da se budući testovi obave na stadionima, te je identificirao Englesku kao vjerojatnu lokaciju za eksperimente.

Paul Hawkins, osnivač tehnologije ''oka sokolovog'', namjerava razgovarati s dužnosnicima FIFA-e kako bi od njih dobio odobrenje za testiranje tehnologije na stadionima.

"Moramo pronaći stadion na kojem ćemo provesti ispitivanje. Očekujem da ćemo u ugovornoj stavci imati zabranu izvještavanja o rezultatima testova, kako ne bismo uznemiravali sudije u slučaju pogrešne odluke oko dosuđivanja ili poništavanja pogotka. U vrijeme kada ćemo samo isprobati tehnologiju koja bi ubuduće mogla biti sucima od velike koristi, ne želimo da `oko sokolovo` bude tretirano kao sredstvo koje će pokazati da su suci donijeli pogrešnu odluku", rekao je Hawkins.

Jednostavnije rečeno, ukoliko se doista tehnologija na gol-crti bude i testirala sljedeće sezone, recimo u Premiershipu, rezultati ispitivanja će ostati tajni. Sve dok jednog dana IFAB eventualno ne odobri uvođenje tehnologije na nogometne utakmice.

Podsjećamo, sistem tehnologije ''oka sokolovog'', koji se postiže postavljanjem kamera oko sportskog borilišta, uspješno se razvio u tenisu i kriketu.

 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: