The Sun
0

Na ljeto velika "čistka" u Chelseaju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema pisanju The Suna, u redovima aktuelnog engleskog nogometnog prvaka Chelseaja u ljetnom prijelaznom roku spremaju se velike promjene u igračkom kadru.

Tako se spominje da bi klub na kraju sezone mogla napustiti čak petorica igrača, na čelu s najboljim premierligaškim strijelcom iz prošle sezone, Didierom Drogbom. U klubu navodno planiraju riješiti se usluga igrača koji u aktuelnoj sezoni nisu odigrali na nivou, a koji su na vrhu popisa prema zaradama.

"Nekoliko je velikih imena, onih koji puno zarađuju, na popisu onih čije izvedbe u sezoni nisu bile sjajne. Ako se stvari ne poprave, bit će dosta žrtava na ljeto", prenosi Sun izjavu anonimnog izvora bliskog klubu.

U klubu sa Stamford Bridgea doveli su u januarskom prijelaznom roku Fernanda Torresa i Davida Luiza, pojačanja "teška" čak 75 miliona funti, uprkos nedavno prijavljenom gubitku u fiskalnoj godini od 70,9 miliona funti. Ipak, uprava je svjesna UEFA-inog nadolazećeg finansijskog fair-playa, što znači da u narednom periodu moraju revidirati poslovanje i troškove prilagoditi prihodima.