Rasipništvo
0

Chelsea spreman ponuditi 35 miliona eura za Sergija Ramosa

Totalsport
Londonski Chelsea ne odustaje od svoje politike kakvu upražnjuje zadnjih sezona, a to je kupovina jakih igrača i pritom trošenje velikog broja miliona.

Engleski i španski mediji tako navode da će tokom ljeta Chelsea pokušati u svoje redove dovesti 24-godišnjeg Sergija Ramosa. Pri tome je Chelsea spreman izdvojiti čak 35 miliona eura.

Podsjetimo da je čelništvo Europske nogometne organizacije (UEFA) bilo zabrinuto scenarijem koji se događao u režiji Chelseaja, tokom posljednjih sati januarskog prijelaznog roka ove godine. Naime, tada je klub, koji je pod vlasništvom ruskog bogataša Romana Abramoviča, za 58,5 miliona eura potpisao španskog nogometaša Fernanda Torresa iz Liverpoola, a doveo je i brazilskog nogometaša Davida Luiza iz Benfice i to za 25 miliona eura.

Potrošila je, tako, momčad sa Stamford Bridgea skoro 85 miliona eura u samo nekoliko sati. UEFA-u zabrinjava i ta činjenica (već se godinama trude smanjiti takve megalomanske transfere), ali mnogo više to što Chelsea u posljednje vrijeme posluje u debelom minusu. Naime, zadnja fiskalna godina, koja se u Engleskoj obračunava od 1. jula jedne do 30. juna iduće godine, označila je Chelseaju nešto veći minus od 80 miliona eura. U UEFA-i se pitaju kako ekipa koja ima takav dug i minus unutar 24 sata može napraviti dva transfera koja upravo izjednačavaju tu cifru.

No, niti tokom ljeta Chelsea neće odustati od onoga po čemu je prepoznatljiv. Kupovat će, dakle, i dalje za veliki novac.