Dobra atmosfera u timu
0

Na Koševu vjeruju u pobjedu i prolazak dalje

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U srijedu je u prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase održana konferencija za medije uoči revanša 2. pretkola Evropske lige, koju Sarajevo igra protiv Levskog iz Sofije. Trener Bordo ekipe Dragan Jović je rekao da je ekipa fokusirana na utakmicu i uvjerena u prolaz. Prvi susret je završen rezultatom 1:0 u korist Levskog.

Dragan Jović je u razgovoru s novinarima izazio optimizam za odlučujući susret u borbi za plasman u 3. pretkolo Evropske lige i najavio ofanzivnu igru.

"Očekujemo prolaz jer smo u prvoj utakmici ostvarili aktivan rezultat, stekli samopouzdanje i pokazali da možemo igrati s Levskim. Žalimo zbog poraza, jer smo zaslužili bolji rezultat. Atmosfera u ekipi je izvanredna, svjesni smo šta nas očekuje i šta trebamo učiniti. Nećemo se braniti, igrat ćemo ofanzivno i tražiti gol", izjavio je Jović.

Novinarima se obratio i golman Adi Adilović, koji je prokomentarisao podršku navijača u prvoj utakmici i izrazio svoja očekivanja od revanša.

"Prije svega, zahvalio bih se navijačima koji su nas bodrili u Sofiji. U revanšu imamo priliku pisati novu historiju FK Sarajevo. Mi igrači smo svjesni toga i obećavamo da ćemo učiniti sve kako bismo prošli dalje", rekao je Adilović.

Iako je najavio ofanzivnu igru, Jović je rekao da ekipa mora biti oprezna.

"Jasno je da se na našem stadionu pred našim navijačima nećemo braniti, ali moramo paziti na njihove brze kontre, brze napadače i krilne igrače. Ne smijemo gubiti lopte na 30 metara od gola, jer se to pokazalo presudnim u prvoj utakmici", smatra Jović.

Trener Bordo ekipe je rekao da su spremni na eventualne produžetke i penale, kao i na odnos prema arbitrima.

"Naravno, pripremali smo se za produžetke i vježbali smo izvođenje penala. Što se arbitara tiče, ostat ćemo fokusirani na našu igru i na njih nećemo trošiti energiju. Nervoza nam ne treba, naši igrači to sebi neće dozvoliti, jer su profesionalci", istakao je Jović.

Ukoliko bi Sarajevo primilo gol od Levskog na otvaranju utakmice, Jović tvrdi da se ekipa neće predati, jer se zna nositi s kretanjem rezultata.

Na konferenciji za medije je bilo govora i o dolasku navijača Levskog s kojim su se pristalice FK Sarajevo sukobile u Sofiji. Predstavnici FK Sarajevo su učinili sve kako bi gosti bili sigurni, a Adilović je izrazio nadu da će sve proći u najboljem redu.

"Nepotrebno je bilo to što su bugarski fanovi izazvali sukobe u Sofiji. Uprava Levskog je to osudila i ogradila se nekoliko puta. Nadam se da će sve proći u najboljem redu", kazao je Adilović.

Na utakmicu u Sarajevo organizovanim prijevozom dolazi između 200 i 300 bugarskih navijača, mada se očekuje da će neki doći privatnim vozilima.

Utakmica između Sarajeva i Levskog se igra u četvrtak od 21 sat.

Kapije stadiona Asim Ferhatović Hase će biti otvorene od 19 sati.

Ulaznice su u prodaji, a cijena za sjevernu tribinu je 7 KM, dok ulaz na istočnu tribinu košta 12 KM.