Nezapamćeno interesovanje
79

Na Koševu se sprema spektakl, do danas "planulo" 15.000 ulaznica: U Sarajevu oprezni pred meč s Torpedom

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović uoči utakmice protiv Torpeda izjavio je da vjeruje u prolaz svog tima, iako su Gruzijci pokazali da posjeduju određeni kvalitet.
Varešanović očekuje neizvjesnu utakmicu, ali svjestan je i snage svog tima koji je u prvom meču u Kutaisiju remizirao 2:2.

"Sigurno nas čeka neizvjesna utakmica sa jako dobrim protivnikom koji ima mnogo iskustva, organizaciju igre i jako dobre pojedinice. Međutim, mi smo pokazali da se možemo da se nosimo s takvim ekipama", rekao je trener Sarajeva,

Varešanović nije htio govoriti o taktici za sustrašnju utakmicu, istakavši da se ne slaže s protivničkim trenerom da je njegova ekipa taktički superiornija.

Najavio je da neće biti previše kalkulacija, ali da ostaje da se vidi kako će Sarajevo sutra igrati. Naglasio je i da se radilo na "sužavanju" linija s obzirom da je u prvoj utakmici bio prevelik razmak između napada i odbrane.

"Ne možemo računati na Soldu koji je dobio temperaturu, dok se u kadar vraćaju Avramovski i Šerbečić", otkrio je trener Sarajeva.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

I kapiten Sarajeva Almedin Ziljkić pohvalio je gruzijski tim, za koji smatra da je veoma ozbiljan.

"Torpedo je ozbiljna ekipa i ne smijemo je podcijeniti ni u jednom momentu. Doveli su sjajna pojačanja, ali sve je na nama. Od pristupa će zavisiti najviše. Mislim da smo se dobro spremili. Noćna je utakmica i vrućina ne smije biti alibi. Trener Torpeda donekle nas je ponizio izjavom i dao nam je dodatani motiv za sutra", rekao je Ziljkić.

Inače, na Koševu vlada prava euforija među navijačima za ovaj meč. Saopćeno je da je do danas prodano 15.000 ulaznica, što se rijetko pamti, pogotovo za susrete sa ne tako zvučnim protivnicima.

Na tribinama se očekuje i do 20.000 gledalaca, koji će biti velika podrška nogometašima Sarajeva.

Susret Sarajevo - Torpedo Kutaisi igra se u četvrtak s početkom u 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz direktan prijenos na MY TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.