Pred revanš na Koševu
0

Golman Torpeda otkrio koliko Gruzijci plaćaju igrače, trener Kean vjeruje u prolaz

H. H.
Foto: I. L./Klix.ba
Filip Kljajić (Foto: I. L./Klix.ba)
Golman Torpedo Kutaisija Filip Kljajić uoči utakmice protiv Sarajeva izjavio je da gruzijska ekipa na Koševo dolazi sa željom da pobijedi i prođe.

Nakon prvog susreta koji je okončan 2:2, srbijanski čuvar mrže očekuje nešto oprezniju utakmicu s obje strane.

"Naravno da nam je želja da pobijedimo i prođemo. Vidjeli smo u prvoj utakmici koliko je bila interesantna, ali mislim da neće biti toliko šansi kao u prvoj. Mišljenje o ekipi Sarajeva je isto. Znali smo o kakvom timu je riječ i nadam se da će biti onako kako smo se spremali", rekao je Kljajić.

Iskusni čuvar mreže je nastupao sa nekoliko nogometaša koji su igrali za Sarajevo, ali nije se posebno raspitivao. Ipak, otkrio je gdje je Bordo tim najjači, a gdje naslabiji prema njegovom viđenju.

"Nisam se raspitivao, ali sa Haskićem sam dosta dobar, jer smo igrali skupa u Japanu i govorio mi je da je Sarajevo napravilo dosta dobru ekipu. Sarajevo je u napadu najkvalitetnije, a u odbrani imaju dosta prostora da se napadnu", istakao je.

Konačno, priznao je da Torpedo nogometaše plaća bolje nego većina klubova u Srbiji.

"Platežna moć je bolja nego u većini klubova kod nas, a to je bila jedina prava ponuda koju sam u tom trenutku dobio i zato sam je prihvatio", rekao je Kljajić.

Steve Kean (Foto: I. L./Klix.ba)
Steve Kean (Foto: I. L./Klix.ba)

S druge strane, trener Torpeda Steve Kean mišljenja je da njegov tim može proći dalje ukoliko ponovi igru kao u drugom poluvremenu iz Kutaisija.

"Stručni štab Sarajeva je analizirao prethodnu utakmicu i siguran sam da su svjesni šta ih očekuje. Biće mnogo buke, biće fantastična atmosfera, ali to vidim kao prednost. Zadovoljstvo je doći ovdje, ali ako budemo igrali kao u Gruziji u drugom dijelu, imamo dobre šanse da ostvarimo plasman dalje", rekao je Škot, dodavši:

"Analizirali smo se međusobno, smatram da neće biti iznenađenja, ali bi igrači s klupe mogli imati veliki utjecaj na utakmicu. Moramo puno trčati, to će također biti veoma važno", poentirao je.

Kapiten Merab Gigauri uvjeren je u prolaz, jer su prema njegovom mišljenju igrači Torpeda pokazali da se mogu nositi sa Sarajevom.

"Sarajevo je dobra ekipa, šanse su 50-50. Došli smo da pobijedimo, bit će teško, ali ćemo da pobijedimo", rekao je Merab Gigauri

Susret Sarajevo - Torpedo Kutaisi igra se u četvrtak s početkom u 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz direktan prijenos na MY TV, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.