{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Koševu danas pokazna otvorena škola fudbala

4.10.2012. u 11:39
0
0
Na Koševu danas pokazna otvorena škola fudbala
0
Na Koševu danas pokazna otvorena škola fudbala
U Sarajevu se 4. i 5. oktobra održava konferencija o Socijalnoj odgovornosti u fudbalu, koju organizuje UEFA.
Kako je organizacija CCPA - Otvorene zabavne škole fudbala već petnaest godina UEFA-in partner u implementaciji socijalnih programa kroz fudbal, pozvani su da konferenciju upotpune praktičnom prezentacijom projekta, u saradnji sa N/FSBiH.

Planirano je održavanje pokazne Otvorene zabavne škole fudbala, uz prateću roditeljsku radionicu. Škola će biti organizovati 4. oktobra, sa početkom u 15:30, na
umjetnom terenu stadiona Koševo.

Na školi će učestvovati 260 dječaka i djevojčica, dobi od 6 do 13 godina. S djecom će raditi edukovani treneri CCPA OFFS, na 12 stanica, na kojima će se raditi zabavne vježbe i igre. Sa trenerima će raditi i 12 asistenata.

Djeca dolaze iz slijedećih klubova i institucija: FK Unis - Vogošća, FK Butmir - Butmir, SAŠK Napredak - Dogolodi, FK Famos - Istočna Ilidža, ŠF Fair Play – Hrasnica, FK Slavija - Istočno Sarajevo, NK Kiseljak - Kiseljak, NK Bijeli anđeli - Ilijaš, ŠF Tango - Istočno Sarajevo, Centar za djecu Duga - Novi Travnik, Centar za djecu Sunce - Pale, Sportski Savez SBK – Travnik, Centar Vladimir Nazor - Sarajevo, Centar za slijepu i slabovidnu djecu - Sarajevo, Osnovna škola Srbija - Pale, Osnovna škola 6. mart - Hadžići, Osnovna škola 9. maj - Pazarić, Osnovna škola Hilmi ef. Šarić - Tarčin.

U sklopu škole planirana je implementacija roditeljske radionice za 30-tak roditelja. U radionici će učestvovati i 20 dječaka i djevojčica. Tema radionice je "Moje dijete u fudbalu". Cilj radionice je s roditeljima razgovarati o tome kako i koliko podržavaju svoje dijete, šta očekuju od svoje djece, koja su aktivno uključena u fudbal, kao i o ponašanju djece na fudbalskim stadionima. Posebno, želimo razgovarati o problemima s kojima se susreće sport u našoj zemlji u svjetlu nasilja i nepriličnog ponašanja na sportskim terenima.

Radionicu će voditi predstavnici sektora za socijalni rad, uz asistenciju RPZ policajaca MUP-a Kantona Sarajevo.

Poseban gost radionice bit će Amar Osim, koji će iznijeti svoje mišljenje o ovim temama.

Škola počinje u 15:30, a u 17:00 školu će posjetiti predstavnici UEFA-e i predstavnici 53 Fudbalske asocijacije Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: