Mnogo atraktivnih poteza
9

FOTO+VIDEO / Na Ilidži otvoren prvi teren za fudbal na pijesku u BiH

Klix.ba
Prvi teren za fudbal na pijesku u BiH, koji potpuno odgovara UEFA-inim standardima, otvoren je na Termalnoj rivijeri na Ilidži.

Prvu utakmicu odigrale su mlade nade Sarajeva i Željezničara. Ostat će zapisano kako je prvi pogodak na otvaranju ovog terena postigao Almir Hrnjica, igrač Bordo tima.

Nakon što su odigrana dva poluvremena po 15 minuta rezualtat je bio 6:6, a nakon izvođenja penala pobijedio je tim sa Koševa. Odlučujući gol postigao je Admir Fočo.

U drugom dvoboju snage su odmjerili Futsal reprezentacija BiH, čiji je kapiten i selektor bio Alen Lalić i Selekcija novinara, koju je predvodio Sinan Sinanović.

Reprezentativci su slavili pobjedu od 4:1. Po dva pogotka za najbolji bh. tim postigli su Alen Lalić i Anel Radimilović. Za novinare je poentirao Fikret Jukić.

Oba meča sudile su Azra Numanović i Almina Hajro, koje su dlično odradile svoj posao. Generalni sponzor ove manifestacije bio je Red Bull.

Na kraju su svi bili zadovoljni ukupnim dojmom. No, nisu samo golovi bili razlog za vedro lice zaljubljenika u ovaj sport. U mnogim segmentima igre akteri su ponudili mnogo lijepih poteza, atraktivnih akcija i minijatura.

Međutim, naglasili su da će biti još bolje kada se uigraju. Sve u svemu, bio je užitak gledati ih tokom ugodno provedenog popodneva.

Koliko je važno što je otvoren teren za fudbal na pijesku najbolje govori podatak da se sada otvara mogućnost formiranja reprezentacije, jer do sada, zbog nepostojanja odgovarajućeg terena, nikada nije počela igrati.

Pored profesionalaca, teren na Termalnoj rivijeri na Ilidži je sada dostupan i za rekreativce koji se žele okušati u fudbalu na pijesku.