Španska Marca najavljuje utakmicu
0

Na Euro će samo jedan, Džeko ili Ronaldo

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Reprezentacija Bosne i Hercegovine želi osvetu nakon što su ih Portugalci "ostavili" bez Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Prenosimo najavu jednog od najčitanijih svjetskih sportskih portala, španske Marce.

"BiH i Portugal igraju danas za samo jednu kartu za Evropsko prvenstvo. Nakon što su Balkanci odigrali neriješeno protiv Francuza, ispustili su prvo mjesto. Na Euru 2012. neće biti jednog, Edina Džeke ili Cristiana Ronalda.", piše ugledni sportski list Marca.

Reprezentacija BiH je ostavila dobar dojam u utakmici protiv Galskih pijetlova na Stade de Franceu u kojoj su bili bolji u većem dijelu utakmice ali su popustili pred napadima ekipe Laurenta Blanca.

U prvoj utakmici baraža, Bosancima i Hercegovcima sve ide u korsit, motivirani igrači i navijači koji će napraviti pravi pakao za igrače Portugala na Bilinom Polju.

Nadalje, stanje travnjaka na kojem će večeras odmjeriti snage, ne ostavlja baš dobar dojam što znači da gostujući igrači neće moći ostaviti dobar dojam kao što je to bio slučaj do sada.

Tim Paola Benta u igru ulazi uzdrman izjavama igrača Chelsea Josea Bosingwe koji se povukao iz reprezenatcije dok sadašnji selektor ne ode sa klupe. Paolo Bento opisao je Bosingwu kao "konfliktnog" igrača.

Treba napomenuti da u večerašnjoj utakmici i baražu, BiH traži osvetu protiv Portugalaca koji su ih izbacili iz voza za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.