BHT Premijer liga
0

Na Bilinom Polju nastavljena tradicija, Čelik pobijedio Sarajevo 3:2

Piše: Edin Isanović
(Foto: Klix.ba)
U prvoj utakmici 16. kola Čelik i Sarajevo odigrali su izuzetno zanimljivu utakmicu, a krajnji rezultat bio je 3:2 za Čelik.

Domaći su krenuli snažno prema golu Bandovića. Igrao se 8. minut kada je Saša Kajkut sjajno izveo slobodan udarac. Ipak, loptu je u korner, uz fantastičnu reakciju, izbio čuvar mreže Bordo tima.

Već u narednom napadu bilo je 1:0. Kajkut je nakon prekida šutirao, lopta je na putu prema golu zakačila Melunovića promijenila pravac i prevarila Bandovića. To je izazvalo veliko oduševljenje kod domaćih navijača.

Kajkut zadavao probleme odbrani gostiju

Nakon toga slijedi bolja igra gostiju sa Koševa. U 32. minuti Torlak je sjajno povukao loptu ka protivničkoj polovini. Proigrao je Hadžića koji je centrirao oštru loptu u šesnaesterac. Nesiguran je bio golman Čelika Adilović koji kratko odbija optu do Melunovića. Pojačanje Sarajeva iz Teplica poentira za 1:1.

Ovoga puta slavilo se u sektoru gdje su bile smještene pristalice Bordo tima koja se u velikom broju pružale podršku.

Izabranici Dragan Jovića bili su bolji u nastavku meča. U 39. minuti Tatomirović je glavom pokušao pogoditi, ali je Adilović loptu izbio u korner. Na pauzu se otišlo kod rezultata 1:1.

U nastavku gosti su krenuli agresivno. Tako je u 52.minuti Hadžić šutirao, ali je bio neprecizan. Samo dvije minute kasnije Suljić propušta stopostotnu priliku. Slabo šutira u odličnoj poziciji i Adilović otklanja opasnost.

Ipak, u 56. minuti Hadžić pogađa za vodstvo Sarajeva od 2:1. Sjajno mu je asistirao Džakmić.U 64. minuti sjajna prilika za goste. Todorović odlično prima loptu i šutira, ali Adilović ponovo spašava domaće.

Nesigurni i preplašeni Jović zakasnio sa izmjenama

U 68. minuti nakon greške odbrane gostiju Kajkut je efektno pogodio za 2:2. Četiri minute poslije Barać nije iskoristio novu šansu za domaće. U tim trenucima Čelik je dominirao, a Jović nije ništa mijenjao. U 79. minuti Barać je dobio drugi žuti karton i crveno-crni su ostali sa igračem manje.

Ipak, Kajkut je u 83. minuti pogodio za 3:2. Tek nakon toga nesigurni i preplašeni trener gostiju Jović sjetio se da ima pravo izmjene. Umjesto Šunjevarića ubacio je Osmanagića. Potpuno zakašnjela reakcija.

Ostalo je 3:2, a treba naglasiti da je tim sa Koševa posljednju pobjedu u gostima ostvario još u septembru.