Nogomet
17

Na 24. rođendan Pjanić zatresao mrežu Parme

Piše: A. P.
Bh. internacionalac u dresu Rome, Miralem Pjanić, strijelac je trećeg gola Rome u zaostaloj utakmici 22. kola Serije A protiv Parme. Rimljani su na kraju slavili rezultatom 4:2.
Foto: AFP
Foto: AFP

Pjanić je gol postigao u 49. minuti nakon što je došao do jednog odbijanca, te zakucao loptu u donji lijevi ugao suparničkog gola. Golman gostiju bio je nemoćan. Inače, popularni Pjana na današnji dan slavi 24. rođendan.

Prethodno su se u listu strijelaca upisali Gervinho u 13., Totti u 16. minuti, a nakon Pjanića i Taddei u 83. minuti. Strijelci golova za goste bili su Acquah, koji je dočekao dugi pas kroz odbranu Rome i lagano postigao gol, te Biabiany koji je u samoj završnici susreta zatresao mrežu Rome uz desnu stativu.

Foto: AFP
Foto: AFP

Na ovoj utakmici bilo je još dobrih prilika, a na strani Rome u promašivanju se istakao Mattia Destro, koji je prvo pogodio lijevu stativu, a nešto kasnije i prečku, da bi potom prebacio preko gola.

U timu Parme Schelotto je promašio teško promašiv zgoditak kada mu se lopta odbila na glavu ispred samog gola, ali je on poslao malo iznad prečke.

Foto: EPA
Foto: EPA

Podsjetimo, ova zaostala utakmica 22. kola odigrana je nakon što je 2. februara prekinuta zbog nevremena u Rimu.

Serie A, 22. kolo:

Roma - Parma 4:2