Raduje se izazovu
0

M'Vila će u Rubinu zarađivati više od 4 miliona eura godišnje

Totalsport
Yann MVila
Yann MVila
Nakon što je napustio Rennes i potpisao četverogodišnji ugovor s ruskim prvoligašem Rubinom iz Kazana, francuski 22-godišnji veznjak Yann M'Vila istaknuo je ''kako se raduje novim izazovima''…

"Ne mogu dočekati upoznati nove saigrače, saznati više o gradu, regiji i ruskom prvenstvu. Zahvaljujem se Rennesu u kojem sam proveo devet sezone, te se izgradio kao nogometaš. Isto tako sam zahvalan i Rubinu što mi je omogućio priliku pokazati ono najbolje što mogu i znam u novom klubu. To je za mene veliki izazov", izjavio je M'Vila.

Londonski klubovi Queens Park Rangers i Fulham željeli su u svoje redove dovesti ovog nogometaša, koji se ipak skrasio u Rubinu, uz odštetu od 12 miliona eura.

Ako je vjerovati izvještajima iz lokalnih medija, u Rubinu će zarađivati više od 4 miliona eura godišnje. Za pretpostaviti je da je to ipak bio najveći izazov kojem nije mogao odoljeti.

Prošlog ljeta je M'Vila odbio transfer u redove ruskog prvenstva Zenita iz Sankt Peterburga, nakon što je, prema izvještajima, primao prijetnje smrću od nekih Zenitovih navijača.

M'Vila je kažnjen zabranom nastupa u svim francuskim selekcijama do juna 2014. godine, zbog nedozvoljenog noćnog izlaska prošlog novembra, dok je bio u kadru U-21 reprezentacije.