Ne želi se vratiti
4

Barton: U QPR sam prešao samo zbog novca

Totalsport
Joey Barton
Joey Barton
Engleski 30-godišnji veznjak Joey Barton, koji igra u Marseilleu na jednogodišnjoj posudbi iz Queens Park Rangersa, odbacio je mogućnost za povratak u taj klub u koji je, kako kaže, otišao "samo zbog dobre zarade".

Nogometaš kojeg mediji često opisuju kao "zločestog dečka engleskog nogometa", dakako, ne bez razloga, pridružio se QPR-u u ljeto 2011. godine iz Newcastlea. Za londonski klub je debitirao baš protiv Newcastlea, i to s kapitenskom vrpcom koju mu je dodijelio tadašnji menadžer Neil Warnock.

Barton je u zadnjem kolu Premiershipa protiv Manchester Cityja, u ogledu koji je Cityju u dramatičnoj završnici donio naslov prvaka, bio isključen zbog udaranja u lice Carlosa Teveza. Nakon što mu je pokazan crveni karton, udario je i drugog Cityjevog Argentinca Sergija Agüera, a pokušao se fizički obračunati i s Vincentom Kompanyjem.

Engleski nogometni savez kaznio ga je s 12 utakmica suspenzije i novčano sa 75.000 funti. QPR ga je, pak, kaznio oduzimanjem kapitenske trake i oduzimanjem plate za šest sedmica, vjeruje se između 420.000 i 500.000 funti.

Kada ga londonski klub nije poveo na pripremnu turneju u Maleziju, te mu nije dodijelio broj za nadolazeću sezonu Premiershipa, postalo je jasno da je Barton u tom klubu višak. Zadnjeg dana prijelaznog roka prešao je na jednogodišnju posudbu u Marseille u kojem je dosad nastupao samo u Evropskoj ligi, jer mu je suspenzija od 12 utakmica prenesena u francusko prvenstvo.

Iako je QPR ovih dana imenovao novog menadžera, Haryja Redknappa, koji je naslijedio Marka Hughesa, Barton se nema namjeru vratiti u taj klub, o čemu svjedoči njegova izjava za Mirror.

"Kada sam prešao u QPR, bio je to izbor koji je diktirao novac. Nije mi drago što sam to učinio i zakleo sam se da više nikada neću nešto slično ponoviti. To je bilo prvi puta u mom životu da sam donio neku odluku zbog novca. Učinio sam to jer je moja partnerica bila u drugom stanju. Ali, nisam se osjećao dobro zbog toga", priznao je Barton, te dodao.

"Što imate više novca, imate više i problema. Kada sam bio u zavoru, primao sam 7 funti sedmično. To je bilo jednostavnije. Koristio sam taj novac za kupovinu hrane i to je bilo to2.