Nogomet
0

Muzej Cristiana Ronalda - raj za obožavatelje

FENA
Najskuplji i najbolje plaćeni nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo problem nedostatka prostora u svojoj kući za nebrojene trofeje i pehare riješio je gradnjom vlastitog muzeja u svojem rodnom gradu Funchalu na portugalskom otoku Madeiri, u cijelosti posvećenog samo jednoj temi: Cristianu Ronaldu, piše list The Independent.

Museu CR7, otvoren u decembru, portugalski napadač je posvetio vlastitom životu i uspjesima, pohranivši u njega svaki trofej koji je ikada osvojio, od majušnog zagasito zlatnog kupa koji mu je dodijeljen kao najboljem igraču lokalnog tima Andorinhe kad je imao osam godina, do FIFA-ine Zlatne lopte iz 2013., koju je dobio prošli mjesec kao najbolji igrač svijeta.

U jarko osvijetljenim vitrinama muzeja nalazi se i oko 140 raznih drugih nagrada, zlatnih kopački, medalja, potpisanih lopti i majica, a zidovi su pokriveni bezbrojnim Ronaldovim fotografijama iz proteklih 20-tak godina. U interaktivnoj videosnimci posjetitelji mogu igrati protiv virtuelnog Ronalda, a mogu se i fotografisati s njegovom voštanom figurom u stvarnoj veličini u dresu Real Madrida.

Jedan je zid pokriven s 26 nogometnih lopti – po jednom za svaku utakmicu u kojoj je postigao hat-trick. Jedan je dio posvećen i obožavateljima - tu su na jednom mjestu sva njihova pisma, romantični crteži, karikature, krunice, pa čak i dječiji crteži.

Drugim riječima, muzej ima sve što bi Ronaldovi obožavatelji ikada mogli poželjeti, i još puno više, piše The Independent.

Muzej je ideja njegova starijeg brata Huga, koji još uvijek živi u Funchalu, gdje ima građevinsku firmu. Hugo je i direktor muzeja CR7 (brojka sedam odnosi se na Ronaldov broj dresa u Manchester Unitedu i Real Madridu). Na ideju je došao kada je prije nekoliko godina boravio kod Ronalda u Madridu, vidjevši da su trofeji neorganizovano raštrkani po čitavoj kući. Odluka je pala na peterokatnicu koju je Ronaldo bio kupio četiri godine ranije na brdu iznad luke u Funchalu.

U prvih mjesec dana nakon što je otvoren, Museu CR7 obišlo je više od 10.000 posjetitelja. Ronaldo je uz Pelea jedini nogometaš svijeta koji ima vlastiti muzej.