Nogomet
8

Cristiano Ronaldo otvorio vlastiti muzej u Madeiri

Totalsport
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo i službeno je u rodnoj Madeiri otvorio muzej, u kojem se nalaze svi njegovi nogometni trofeji.

Muzej sadrži 150 trofeja. Najstariji je onaj iz 1993. godine, kada je u dresu amaterskog kluba Andorinhe zaradio titulu najboljeg igrača lige, a "najfriškiji" je onaj od magazina World Soccer, koji ga je nedavno proglasio najboljim igračem svijeta u 2013. godini.

"Čast mi je da imam muzej u rodnom gradu. Ne želim izdvajati nijedan trofej, jer iza svakog postoji posebna priča i za svaki su zaduženi moji bivši i aktualni saigrači. Nadam se da ću do kraja karijere napuniti ovaj muzej s novim trofejima", rekao je napadač Real Madrida, pa istaknuo:

"Ostavio sam posebno mjesto za 10. trofej Lige prvaka za Real Madrid. Nadam se da će se to dogoditi već ove sezone", rekao je Ronaldo, koji bi uskoro mogao dobiti drugu "Zlatnu loptu" (Ballon d'Or) na FIFA-inoj gala večeri u Zürichu početkom januara.

"To je trofej kao i svaki drugi. Još nisam odlučio da li ću ići na dodjelu nagrade ili ne. Još razgovaram s klubom o tome", zaključio je najbolji strijelac Primere.