Poznat razlog
67

Mustedanagić nije igrao u Velsu jer je suspendovan, ove sezone može igrati tek u play-offu

E. B.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Mnoge navijače Fudbaslkog kluba Sarajevo je iznenadilo što u sastavu za sinoćnju utakmicu protiv Nomadsa nije bilo Zinedina Mustedanagića.

Mustedanagić, kojeg je Sarajevo kupilo pred početak ove sezone iz praške Sparte, je otputovao sa ekipom prekjučer iz glavnog grada BiH u Vels, a pred početak susreta objavljeno je da nije ni na klupi za susret.

Iako su mnogi pomislili da je i on, baš kao i Besim Šerbečić, na posljednjem treningu u Cardiffu doživio povredu, to se nije desilo.

Naime, Mustedanagić nije bio u sastavu Bordo tima jer je suspendovan, potvrđeno je za Klix.ba iz Fudbalskog kluba Sarajevo.

Posljednju evropsku utakmicu Mustedanagić je igrao 30. novembra 2017. godine kada je nastupio za juniore Sparte u Ligi prvaka protiv Altinordua.

Tada je u 52. miunti bespotrebno namjerno udario laktom protivničkog igrača i zaradio je drugi žuti karton. Taj potez možete vidjeti na 1:13:30 priloženog videa.

Tako Mustedanagić nije mogao nastupiti sinoć ali tu nije kraj problemima za Sarajevo.

Naime, iako je arbitar tog meča prije tri godine Mitja Žganec smatrao da je taj nesportski potez veznog igrača Sparte bio za žuti karton, te je on isključen jer je ranije dobio već jedan, Disciplinska komisija UEFA-e je bila neumoljiva.

Naime, oni su prekršaj okarakterisali kao izuzetno nesportski, te su Mustedanagiću dodijelili tri meča suspenzije.

S obzirom da je to bila posljednja utakmica Sparte u toj sezoni, a da je Mustedanagić u karijeri potom bio posuđivan ekipama koje nisu igrale evropska takmičenja, prvi meč suspenzije je odradio sinoć.

To znači da bi ove sezone mogao zaigrati za Sarajevo tek ukoliko Bordo tim stigne do play-offa za Ligu prvaka ili Evropsku ligu.