Grčka Superliga
0

Muslimović najbolji igrač 30. kola

Totalsport
Zlatan Muslimović
Zlatan Muslimović
Bosansko-hercegovački nogometni reprezentativac i centarfor solunskog PAOK-a, Zlatan Muslimović (29), primio je nagradu za najboljeg igrača posljednjeg 30. kola grčkog prvenstva.

Prošle je nedjelje proglašen igračem utakmice pri domaćoj pobjedi PAOK-a nad Ergotelisom (4-1). Dao je gol za 2-0 vodstvo domaće ekipe, svoj šesti ovosezonski u 19 odigranih utakmica.

Nagradu na sedmičnoj bazi zajedno dodjeljuju vodstvo Superlige i Udruženje profesionalnih nogometaša Grčke. Muslimoviću ju je predao Vangelis Pourliotopoulos, generalni menadžer Superlige zaželivši mu još puno golova u razigravanju za Ligu prvaka, koje četiri kluba, plasirana od drugoga do petog mjesta tabele nakon 30. kola, počinju u srijedu.

PAOK kreće u turnir od šest kola s druge pozicije (treći na tabeli nakon 30 kola) i tri nagradna boda, jedan manje od Olympiacosa.

"Mislim da je posao nas nogometaša govoriti na travnjaku. U prošlom smo kolu odigrali jako dobro i sada jedva čekamo nastaviti tako u doigravanju. Znamo koliko je za klub i pogotovo naše navijače važno plasirati se u Ligu prvaka. Moramo sada biti pravi i dokazati da smo za to sposobni", rekao je napadač koji je skupio 19 nastupa i 12 golova za reprezentaciju BiH.