Sušić objavio spisak
0

Muslimović i Nadarević se vraćaju u meču s Meksikom

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio imena igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika, koja će se igrati 9. februara u Atlanti (SAD).

Na Sušićevom spisku nalazi se 20 igrača koji su branili boje naše zemlje i na priljateljskoj utakmici protiv Slovačke, uz povratnika Safeta Nadarevića.

"Nije bilo razloga da nešto mijenjam. Opredijelio sam se uglavnom za isti sastav kao i protiv Slovačke. Pozvao sam naša dva najbolja golmana, a tu je Nadarević koji igra odlično, i on svakako nije novi u reprezentaciji", kazao je Sušić.

O predstojećem susretu s Meksikancima Sušić ističe da naš najbolji tim očekuje težak susret, koji trži maksimalnu ozbiljnost.

"Činjenica da sam pozvao naše najbolje igrače govori da se utakmica mora najozbiljnije shvatiti. Dobro poznajem igru Južnoamerikanaca, kod njih nema prijateljskih utakmica u kojima se maksimalno ne trude da nadigraju protivnika, pa tako mislim da im se moramo suprotstaviti u najjačem sastavu ako želimo povoljan rezultat", kazao je Sušić.

Spisak igrača reprezentacije BiH:

Golmani: Kenan Hasagić (Istanbul), 2. Asmir Begović (Stoke City); Odbrana: Emir Spahić (Montpellier), Mensur Mujdža (Freiburg), Adnan Mravac (Westerlo), Boris Pandža (Mechelen), Safet Nadarević (Eskisehirspor) i Muhamed Bešić (Hamburger);

Vezni igrači: Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Subašić (Olimpic Sarajevo), Senad Lulić (Young Boys Bern), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Miralem Pjanić (Olimpique Lyon), Haris Medunjanin (Maccabi Tel-Aviv), Sejad Salihović (Hoffenheim), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Zvjezdan Misimović (Galatasaray); Napadači: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Hoffenheim) i Zlatan Muslimović (PAOK).

Okupljanje igrača je zakazano za 7. februar u Atlanti.