Težak ispit u Atlanti
0

Meksikanci u najjačem sastavu protiv desetkovane reprezentacije BiH

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Selektor meksičke reprezentacije Jose Manuel de la Torre je rekao da igrači koji nisu pozvani na utakmicu protiv reprezentacije BiH nisu ni spremni za ovaj susret. Jedan od njih je i golman Guillermo Ochoa. Torre je očigledno ozbiljno shvatio susret s našom reprezentacijom, te je zbog toga pozvao samo najbolje i najspremnije igrače.

"Jedna stvar je sigurna od početka, biramo igrače na osnovu onoga što vidimo dok igraju za svoje klubove. Želimo samo najbolje od njih", rekao je Torre objašnjavajući svoj izbor igrača za prijateljski susret sa reprezentacijom BiH koji će biti odigran u četvrtak u 2 sata ujutro po našem vremenu.

Prvi formalni trening reprezentacije Meksika u Atlanti pred susret sa reprezentacijom BiH je trajao sat vremena. Na treningu je bilo 22 igrača, čak šesnaest njih iz meksičke lige, dok šestorica nastupaju u evropskim ligama. Golman Club Americae, Guillermo Ochoa, jedan je od igrača koji nisu zadovoljili zahtjeve selektora Torrea.

Početnih jedanaest meksičke reprezentacije će činiti golman Jesus Corona, defanzivci Ivan Estrada, Francisco Rodriguez, Jorge Torres Nilo i Israel Castro. U sredini terena će igrati Luis Perez, Gerardo Torrado i Edgar Pacheco, a u napadu Giovani dos Santos, Aldo de Nigris i Javier Hernandez.

Iz ovoga se vidi da Meksikanci imaju najjači mogući sastav u ovom trenutku, dok naš selektor Safet Sušić ima ozbiljnih problema, najblaže rečeno. Čak su to objavili i meksički mediji, koji su naveli i probleme naših reprezentativaca, Rahimićevo kašnjenje za vizu i Pandžin izgubljeni pasoš. Meksikanci su ispred svih izdvojili Edina Džeku koji također neće igrati za reprezentaciju zbog obaveza prema Manchester Cityju, kojeg 12. februara očekuje utakmica sa najvećim rivalom Manchester Unitedom. Mancini očigledno želi da Džeko bude maksimalno spreman za ovu utakmicu.

U Atlanti su stigli Kenan Hasagić, Emir Spahić, Muhamed Subašić, Ognjen Vranješ, Adnan Mravac, Mensur Mujdža, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Sejad Salihović, Vedad Ibišević, Senad Lulić, Haris Medunjanin i Zlatan Muslimović. Očekuje dolazak Muhameda Bešića i Ibrahima Šehića. Ukoliko Pandža ne stigne u Atlantu, naša reprezentacija će se Meksikancima suprotstaviti sa samo 15 igrača.