Nekoliko uhapšenih
10

Muškarac u kritičnom stanju nakon sukoba navijača uoči utakmice Liverpool - Roma

Klix.ba
Foto: Twitter
Pedesettrogodišnji muškarac je u kritičnom stanju nakon što je napadnut ispred stadiona Anfield prije utakmice polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Rome, javlja BBC.

Dvojica muškaraca u dobi od 25 i 26 godina, koji su stigli iz Rima, uhapšeni su zbog pokušaja ubistva. Vjeruje se da je povrijeđeni muškarac navijač Liverpoola, a zadobio je povredu glave zbog koje se nalazi u bolnici.

Napad se dogodio ispred puba Albert u ulici Walton Breck Road oko 19:35 sati po lokalnom vremenu. Liverpool je u saopćenju naveo da je klub "šokiran" te da povrijeđenom nudi "punu podršku".

Inspektor Paul Speight je kazao da su svjedoci rekli kako je muškarac udaren kaišem, nakon čega je pao na tlo. Trenutno je u kritičnom stanju.

Neposredno prije početka utakmice je došlo do sukoba navijača Liverpoola i Rome. Blizu 80 fanova Vučice se okupilo i iskoristilo sporednu cestu kako bi došli na mjesto okupljanja navijača Redsa. Jedan navijač je viđen kako nepokretno leži na cesti, dok je drugi viđen sa čekićem u rukama.

Sedam muškaraca u dobi od 20 do 43 godine su uhapšeni zbog napada, posjedovanja oružja i činjenja štete.

Policija je saopćila da su navijači oba kluba učestvovali u izoliranim remećenjima reda i mira. Pokrenuta je i istraga zbog korištenja baklji izvan stadiona prije utakmice.

Sukob je izbio iza popularnog Kop Enda, gdje su navijači Rome napali fanove Liverpoola.

"Grupa Rominih navijača je stigla ulicom Venmore, izašla je u ulicu Walton Bresk Road i napala navijače Liverpoola, a mnogi od njih su koristili kaiševe", kazao je BBC-jev dopisnik David Ornstein.

Dodao je da su se navijači gađali različitim predmetima, kao i da je najmanje jedan imao čekić.