Nogomet
15

Musemićeva Sloboda razgalila duše navijača na Tušnju

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
U debitantskom nastupu na kormilu Slobode Husref Musemić je upisao ubjedljivu pobjedu nad ekipom Travnika 4:0. Iako je imao određenu dozu nervoze i treme pred značajnu utakmicu, njegovi igrači su od prvog trenutka zaigrali nadahnuto, agresivno i efikasno tako da pobjeda nije bila upitna.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

"Kada igramo ovako nadahnuto i borbeno uspjeh ne može izostati. Igrali smo po teškom terenu i veoma je dobro što nije bilo povreda. Pred nama je dovoljno vremena za odmor i pripremu utakmice sa Čelikom", kaže Musemić.

Na Tušnju je dočekan i ispraćen aplauzima. Navijači Slobode poslije dužeg vremena nisu strepili do posljednjeg trenutka za rezultat, a igra Musemićevih pulena podsjetila ih je na neka prošla vremena.

"Dugo nismo odigrali ovako dobro i izgledali dominantno na terenu. Posljednji put, ako se dobro sjećam, bilo je to prije desetak godina kada smo na Tušnju sa 4:0 rasturili Široki Brijeg", prisjetio se jedan od navijača Slobode dok je u subotu popodne napuštao stadion Tušanj.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Na debiju je aplauze pobrao i Zajko Zeba, koji je dirigovao dobro uštimanim orkestrom. I svi drugi, kapiten Bekić, novajlija Ivetić, povratnici Ahmetović i Moranjkić nagovjestili su kako je pred Slobodom uspješna polusezona.

"Naš cilj je jasan. Želimo što prije doći u 'mirnije vode'. Prva utakmica ne mora i ne može ništa reći. Ima još mnogo da se igra", kaže Musemić.

Sloboda u 17. kolu gostuje kod Čelika u Zenici.