Nogomet
10

Musemić sretan zbog pobjede, Varešanović ogorčen na suđenje

Piše: D. Brkić
Musemić i Varešanović (Foto: Klix.ba)
Musemić i Varešanović (Foto: Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode u 18. kolu BHT Premijer lige BiH danas su na Tušnju pred 3.000 gledalaca savladali sarajevski Olimpic sa 2:1. Bio je ovo prvi trijumf Slobode nad Olimpicom otkako se igra liga Bosne i Hercegovine.

Međutim, početak utakmice podsjetio je na ranije dvoboje, jer su popularni Vukovi preko Pereira došli u vodstvo u 7. minuti. Ali, najprije Muhamed Mujić u 40., a potom i Zajko Zeba u 89. iz jedanesterca, donijeli su vrijednu pobjedu Slobodi.

"Sasjekao nas je prvi gol. Ipak, igrači su iskazali zavidnu borbenost i na kraju su nagrađeni pobjedom za uloženi trud. Za nas je ovo jako bitna pobjeda, pred pauzu koju želimo iskoristiti na najbolji način", kaže Husref Musemić, trener Tuzlaka.

Iako utakmicu nije vodio sa klupe za rezervne igrače, Mirza Varešanović je poslije poraza bio ogorčen na suđenje Danijela Pajića iz Bijeljine i njegovih pomoćnika.

"Pitam ih dokle više? Na svakoj utakmici penal i crveni karton za Olimpic. Kome mi to smetamo. Ovo suđenje je bilo katastrofalno, na štetu Olimpica i mi nismo mogli pobijediti ovdje. Utakmica je sto posto bila 'poklopljena', rekao je Varešanović.

Sloboda je osvojila sedmi proljetni bod za ukupno 19, dok je Olimpic ostao petoplasirani sa 31 bodom.