Nadigrali Leotar
147

Musemićev Igman napravio veliki korak ka opstanku, Konjic slavi Mirsada Ramića

S. G.
Foto: FK Igman
Foto: FK Igman
Nogometaši Igmana danas su pred svojim navijačima nadigrali Leotar kojeg su savladali rezultatom 2:0 i na taj način su napravili veliki korak ka opstanku u društvu najboljih.

Bio je to susret direktnih pretendenata za opstanak u prvom razredu bh. nogometa, a na kraju su više razloga za zadovoljstvo imali navijači i igrači konjičkog tima.

Oba tima su igrala dosta oprezno, što je i razumljivo s obzirom na ulog koji je ovaj meč donio.

Samim tim u prvom dijelu nije bilo gotovo ništa vrijedno pomena, da bi u nastavku pala dva pogotka i to oba u mreži Trebinjaca.

Na prvu kakvu takvu priliku čekalo se do 60. minute kada je Hebibović nakon lijepe akcije šutirao malo nakon gola. Par trenutaka kasnije zatresla se mreža gostiju.

Lopta je nakon kornera došla do Bodula koji je silovito šutirao, golman Puletić sjajno odbranio, nakon čega ona dolazi do snalažljivog Ramića koji pogađa za veliko slavlje domaćih.

Igman je nastavio sa napadima, a jedan od njih im se isplatio par minuta kasnije.

Ponovo gol i ponovo je bio strijelac sjajni Mirsad Ramić koji je tako stigao do svog 17. pogotka. Ispred njega je samo nedodirljivi Bilbija koji je mreže ove sezone tresao u 23 navrata.

Tim Husrefa Musemića tako je došao do važne i zaslužene pobjede i sada je na sigurnom osmom mjestu sa 33 boda i imaju četiri više od zone ispadanja.

Leotar je ostao zakucan za samo dno tabele sa svega 28 bodova i sve su prilike da će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi RS.

Rezultat i strijelci:

FK Igman - FK Leotar 2:0 (Ramić 60' 82')

Tabela: