Sarajevo ima 30 posto šansi
0

Musemić: Željo je priželjkivao Maribor, i ja sam prizivao Genk

Piše: Edin Isanović
Husref Musemić
Husref Musemić
Jedan od najboljih bh. nogometnih trenera Husref Musemić za Klix.ba govorio je o šansama dva najpopularnija bh. kluba Sarajeva i Željezničara u evropskim takmičenjima. Ovaj strateg uspio je sa Bordo timom doći do 3. pretkola Lige prvaka 2007. godine. Zaustavljen je od Dinama iz Kijeva.

U uvodu je Musemić prokomentarisao dvoboj Plavih sa Mariborom. "Željo je dobio ono što je i tražio. Ako ima ikakve šanse za prolaz, jer su sve ekipe kvalitetne, onda je to u sudaru sa Mariborom. Oni su priželjkivali Slovence kao što sam ja prije nekoliko godina prizivao Genk. Dobio sam ga i prošao. Neka tako bude i sa Željom, to je u interesu svih nas. I nogometa u cjelini", naglašava bivši reprezentativac BiH.

Strahuju od nereda

Musemić je podvukao kako je posmatrao Slovence. "Gledao sam ih protiv Lokomotiva iz Moskve. Nisu nimalo loša ekipa. Vjerovatno je to bio kombinovani sastav. Moramo znati da je Slovenija, za razliku od nas, bila dva puta na velikom takmičenju. Ulažu puno u nogomet. Maribor je eliminisao prošle godine Glasgow Rangers, igrali su prije nekoliko godina Ligu prvaka. Sve to poziva na oprez".

Nekadašnji igrač i trener tima sa Koševa istakao je kako nije iznenađen činjenicom da će pristalice Željezničara dobiti 600 ulaznica, iako su tražili više. "Imao sam prilike da u ratu putujem kroz Sloveniju i nisu bili korektni prema meni. Ovo govorim u lično ime. No, oni su u Evropskoj uniji. Vjerovatno strahuju od nereda i ne bi željeli da dođe do incidenata iz mnogo razloga".

Sada se sve okrenulo

Husref je spomenuo i utakmicu Sarajevo - Hibernians. "Bordo tim je imao dosta sreće. Sarajevo je puno kvalitetnija ekipa, ali primili su dva gola. Na vrijeme su se vratili i u drugom dijelu su igrali puno bolje. Rezultat je na kraju bio dobar i prolaz nije upitan. Ipak, dati gol u 1., 45. i 90.minuti govori da je bilo i dosta sreće. Tim sa Malte ima sigurno dva ili tri solidna igrača. No, lijevi bek im je slaba tačka".

O šansama koševskog tima u sudaru sa Levskim, koji je suparnik u 2. pretkolu Evropske lige, je rekao: "U vrijeme dok sam ja igrao bila je obrnuta situacija. Mi kada smo dobivali klubove iz Bugarske, Rumunije ili Mađarske u procentima je bilo 80% da prolazimo. Sada se to okrenulo. Siguno je Levski kvalitetna ekipa. Po mom mišljenju Sarajevo u tom dvomeču ima 30 posto šansi", zaključio je Musemić.