Pobjeda Bordo ekipe
35

Musemić: Zadovoljan sam, osvojili smo tri važna boda; Đuričić: Sarajevo je kvalitetniji tim

Piše: K. H.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe protiv Zvijezde 09, dok je s druge strane Milan Đuričić priznao da je Bordo tim kvalitetniji.

Musemić je rekao da je Sarajevo svjesno prihvatilo ulogu favorita i da su bez četiri standardna igrača odigrali odličnu utakmicu.

"Sigurno je da su ovo važna tri boda. Mi smo i prije utakmice bili favoriti, mislim da smo tu ulogu opravdali iako su nam nedostajala četiri standardna igrača. Ipak, i ovi igrači su se pokazali, u ovom trenutku je najbitnije da smo pobijedili i to s velikom razlikom, možda je moglo biti još više, ali s obzirom na sve uslove, ja sam zadovoljan. Čestitam igračima na pobjedi", kazao je Musemić, a na pitanje o utakmici sljedeće kola protiv Čelika, rekao je:

"Čelik je u usponu forme, igraju dobro, sigurno je da nas očekuje jedna kvalitetna utakmica, pun stadion i dobar nogometni ambijent. Kako ćemo igrati, to tek treba vidjeti", završio je Musemić.

S druge strane, Milan Đuričić čestitao je Sarajevu na zasluženoj pobjedi te je iskreno rekao da je evidentna razlika u kvaliteti dvije ekipe.

"Evidentno je da je Sarajevo kvalitetniji tim od nas, a s druge strane, mi smo izgorili u želji da pred jednom jačom ekipom pokažemo kvalitet. Sarajevo je imalo dobar postotak šuta, sve što su dobro opucali ušlo je u gol, ali ne žalim. Ako je ovo cijena da je platimo, nek je platimo, ja ću preuzeti odgovornost i reći da sam kriv. Sve je uredu", kazao je trener Zvijezde 09.