Trener Sarajeva
189

Musemić: Zabrinjava me loš teren, dat ćemo sve od sebe

Piše: E. B.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva će sutra u vjčitom derbiju gostovati kod Željezničara u 16. kolu Premijer lige BiH.

Na današnjoj konferenciji za novinare o derbiju su govorili šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić i prvotimac Marko Mihojević.

"Sve je ispričano što se derbija tiče. Nas interesuju samo bodovi, a ako ih osvojimo protiv vječitog rivala, to će dobiti još više na težini. Zabrinjava nas loš teren jer je najavljena kiša i nadam se da će meteorolozi pogriješiti. Nadam se da će meč proteći fer i korektno na terenu i na tribinama, a naravno da bih želio da se naši navijači s nama raduju na kraju. Svi su spremni za igru osim Miće Kuzmanovića", rekao je Musemić i dodao:

"Jedna ekipa je dala najviše, a druga primila najmanje pogodaka u sezoni. Imamo protiv sebe kvalitetnu ekipu, ali dat ćemo sve od sebe da slavimo. Ako ne možete pobijediti, onda je bolje ne izgubiti", izjavio je Musemić.

Mihojević smatra kako saigrače i njega očekuje težak meč.

"Očekuje nas još jedan praznik nogometa. Atmosfera u ekipi je odlična, vratili smo samopouzdanje i igramo veoma dobro. Očekuje nas teška utakmica, teren će biti zahtjevan, a mi se nadamo da ćemo obradovati naše navijače", izjavio je Mihojević.

Susret Željezničar - Sarajevo igra se u nedjelju u 13 sati.