Kvalifikacije Lige prvaka
17

Musemić pred revanš sa Celticom: Dobru igru trebamo "produžiti" na drugo poluvrijeme

D. B.
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: H. M./Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo je jutros s Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala u Škotsku gdje će u Glasgowu u srijedu odigrati drugu utakmicu 1. pretkola Lige prvaka protiv Celitca. Bordo tim ima rezultatski zaostatak 1:3, ali na gostovanje ne ide s bijelom zastavicom.

Prije polaska na putovanje novinarima se obratio šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić.

"Još jedna velika utakmica, a rezultat znamo kakav je. Želimo odigrati onako kako smo odigrali u prvom poluvremenu na Koševu i tu igru 'produžiti' na drugo poluvrijeme. Celtic kažnjava svaku moguću grešku, naivno smo primili golove. Iz svake utakmice se nešto nauči. Neće biti lako, ovo su utakmice za koje se živi, a ambijent će biti pravi nogometni. Nadam se da će igrači dati maksimum i da su uvidjeli gdje su griješili", izjavio je Musemić.

Većih problema sa sastavom zasad nema.

"Igrački kadar iz prve utakmice imamo na raspolaganju i sada", potvrdio je trener tima s Koševa.

Novinare je zanimalo da li će, s obzirom na poraz na domaćem terenu, priliku dobiti mlađi igrači.

"Pa šta sad trebamo, staviti pet mladih igrača? Idemo odigrati kvalitetnu utakmicu, a kakav će rezultat biti, ne znam. U nedjelju nas čeka utakmica, počinje prvenstvo. Čeka nas puno utakmica, želimo dobro startati", istakao je Musemić.

Predstojećeg vikenda počinje nova sezona u Premijer ligi BiH, a Bordo ekipu očekuje žestok početak, duel sa Zrinjskim. Moguće su promjene u ekipi aktuelnog prvaka BiH.

"Sve zavisi od srijede, vidjet ćemo ko će i kako igrati te šta će se događati. Vjerovatno ćemo nešto morati promijeniti, htjeli mi to ili ne", kazao je trener Sarajeva.

Otkrio je da očekuje pojačanja, ali nije isključeno ni da neko ode iz kluba.

"Moja je želja da dovedemo bar još dva igrača. Može se dogoditi da poneki naš igrač ode. Ako budemo eliminisani iz Lige prvaka, igrat ćemo pretkolo Evropske lige, imamo prvenstvo i Kup BiH. Treba nam veliki fond igrača, to je sve poznato. Već imamo dva ili tri povrijeđena igrača", završio je Musemić.

Celtic i Sarajevo se sastaju u srijedu na Celtic Parku, a utakmica počinje u 20:45 sati.