Trener Tuzla Cityja
45

Musemić nakon Sarajeva želi pobijediti i Željezničar: Ozbiljan pristup, maksimalan trud

D. B.
Husref Musemić (Foto: A. K./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja u 2. kolu Premijer lige BiH dočekuju Željezničar, a trener tuzlanskog tima Husref Musemić želi novu pobjedu nakon što je njegov tim savladao Sarajevo na otvaranju prvenstva.

Musemić je kazao da je za potvrdu bodova osvojenih na Koševu potreban trijumf nad Željezničarom na domaćem terenu.

"Da bi naši bodovi protiv Sarajeva dobili pravu vrijednost, trebali bismo dobiti i ovu utakmicu. Željezničar je doživio promjene u igračkom kadru i stručnom štabu, a tu je i dosta mladih igrača željnih afirmacije. Protiv Borca su odigrali dobru utakmicu, bili su motivisani, tako da i mi moramo odigrati dobru utakmicu, uložiti maksimalan trud da bismo došli do cilja, a to je pobjeda. Bez obzira na to u kakvom sastavu dolazi Željezničar i koliko su promjena imali, prema njima imamo maksimalno poštovanje. Naš pristup će biti maksimalno ozbiljan sa željom da dođemo do tri boda", izjavio je Musemić.

Tuzla City će biti jači za jednog igrača u odnosu na 1. kolo.

"Džafić je dobio crveni karton, Doffo nam se vraća nakon kartona, a uspjeli smo registrovati Mehanovića, tako da će i on konkurisati za tim. Situacija je nešto bolja, imamo igrača više na raspolaganju u odnosu na utakmicu sa Sarajevom", zaključio je Musemić.

Tuzla City i Željezničar igraju u subotu od 21:00 sati.