Trener Sarajeva
42

Musemić: Nadam se da pametni uče na greškama, sve osim tri boda protiv Borca je katastrofa

Piše: E. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo će u subotu dočekati Borac u 17. kolu Premijer lige BiH.

Tim povodom Bordo tim je organizovao konferenciju za medije na kojoj su o utakmici govorili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Amar Rahmanović.

"Ako igrate kući poslije bilo kojeg poraza, onda ste pod imperativom pobjede i vidjet ćemo kako ćemo se uspjeti nositi s tim. Borac ima puno kvalitetniji tim nego što njegov bodovni saldo govori. Imamo određenih problema s igračkim kadrom, imamo tri igrača s kartonima i Mihojevića koji sigurno neće igrati zbog povrede. U odnosu na utakmicu sa Željezničarom, koja nije bila sjajna, nemamo za čim žaliti, četiri nova igrača će dobiti šansu i nadam se da će opravdati ukazano povjerenje", rekao je Musemić koji se osvrnuo na utakmicu protiv Željezničara u prošlom kolu.

"Bez obzira na kakvom terenu igrate, da li to bio Wembley, Koševo ili Grbavica koja je blatnjava, morate pokazati voljni moment da biste nešto napravili. Nadam se da pametni uče na greškama, a ovi koji nemaju pamet neće nikad ništa naučiti", kaže Musemić i dodaje:

"Očekuju nas dvije teške utakmice u kojim želimo osvojiti svih šest bodova, a onda će biti vremena za analize i priče. Protiv Borca nas interesuju samo tri boda, sve ostalo je za nas katastrofa", govori Musemić.

Bliži se zimski prijelazni rok, a šef stručnog štaba Sarajeva najavljuje promjene u igračkom kadru.

"Htio ja ili ne, promjena u igračkom kadru će sigurno biti. Neki će vjerovatno otići jer će imati ponude, neki jer ćemo mi procijeniti da mogu ići, možda se jednog dana vrate. Naš je primarni cilj da slavimo u ove dvije utakmice, a poslije toga će ostati još 14 kola, još 42 boda su u igri", kazao je Musemić koji je istakao da Krste Velkoski nije jedini krivac za poraz na Grbavici, iako je napadač Bordo tima prihvatio svu krivicu na sebe.

"Ne može biti kriv samo jedan igrač. Krste je odigrao slabo, nije bio mentalno spreman za utakmicu, ali ne može biti jedini krivac. Mene nije pogodio poraz kao poraz, već me pogodio pristup nakon utakmice i pristup koji neko ne može imati", rekao je Musemić.

Amar Rahmanović, koji će se naći u početnoj postavi protiv Borca, se nada trijumfu.

"Moramo izaći na teren i dati sve od sebe, jer sve osim tri boda za nas ne bi bilo dobro. Ne trebaju nas zavarati njihovi problemi", kratko je izjavio Rahmanović.

Utakmica Sarajevo - Borac igra se u subotu od 13 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.