Traži disciplinu
22

Musemić: Moramo igrati pametno i oprezno, još tražimo igrača poput Sarića

Piše: N. K.
Husref Musemić (Foto: N. G./Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: N. G./Klix.ba)
Nogometaše Sarajeva u četvrtak očekuje revanš utakmica prvog pretkola Evropske lige protiv armenskog Banantsa, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

"Rezultat iz prve utakmice daje nam za pravo da se nadamo prolazu. Moramo biti pametni i disciplinovani. Želimo povratak navijača obilježiti dobrom igrom i pobjedom. Osnovni cilj je da prođemo. Svi igrači su na raspolaganju osim Crepulje i Bekića. Vjerovatno će biti jedna ili dvije izmjene u odnosu na utakmicu u Armeniji", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva je istakao kako nemaju pet golova prednosti pa da se u meč može ući opušteno.

"Evidentno je da smo imali nekih problema u Armeniji. Pokušat ćemo kroz igru doći do šansi i što prije postići pogodak. Ne želimo ostavljati puno prostora, iako mislim da se oni neće odmah puno otvarati. Pripremne utakmice smo odigrali dobro, ali nisam još u potpunosti zadovoljan formom kompletne ekipe. Ima igrača koji još traže sebe, zbog čega ćemo napraviti i dvije izmjene u sastavu. Pojačanja nam trebaju. Tražimo tip igrača kao što je Sarić, dok se ne vrati Crepulja, za kojeg se nadam da će uspjeti nadoknaditi Sarića, proučio je Musemić.

Krste Velkoski (Foto: N. G./Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: N. G./Klix.ba)

Velkoski je podvukao kako će sutrašnja utakmica biti sasvim drugačija.

"Očekuju nas drugačiji vremenski uslovi i drugačija atmosfera na stadionu. Moramo biti oprezni. Jesmo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu i to ćemo sutra uraditi. Očekujem prolazak u drugo pretkolo", rekao je Velkoski.

Utakmica između Sarajeva i Banantsa igra se u četvrtak na stadionu Asim Ferhatović Hase od 20:15 sati.