Uoči revanša u Škotskoj
24

Musemić i Velkoski: Atmosfera na Celtic Parku će biti dodatna inspiracija za nas

D. B.
Husref Musemić i Krste Velkoski
Husref Musemić i Krste Velkoski
Nogometaši Sarajeva večeras igraju drugu utakmicu 1. pretkola Lige prvaka, a tim povodom su se medijima u Škotskoj obratili trener Bordo ekipe Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

Musemiću je dobro poznata atmosfera na stadionu Celtica jer je kao igrač nastupao u Škotskoj. On ističe da takav ambijent može biti dodatna inspiracija za njegov tim.

"Ponovo sam na Celtic Parku nakon 30 godina u nekoj drugoj ulozi, sada kao trener, a nekad kao igrač. Celtic ima kvalitetan rezultat, vjerujem da nas čeka pun stadion, nogometni ambijent i želimo odigrati što je moguće bolje. Bit će to izazov za moje igrače, ne igramo često pred tolikim brojem navijača. Svaki nogometaš želi igrati u pravom nogometnom ambijentu, to može biti otežavajuća okolnost, ali i dodatna inspiracija da daju maksimum. Važno nam je kako ćemo odigrati jer naše prvenstvo počinje u nedjelju", izjavio je Musemić.

Kapiten FK Sarajevo se nada dobroj utakmici te ističe da ekipa želi ostaviti još bolji dojam nakon prvog meča.

"Imamo negativan rezultat iz prve utakmice, ali to ne znači da ćemo se predati. Želimo se nadigravati i napraviti dobar rezultat, vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. Zadovoljstvo je igrati pred punim tribinama, dat ćemo sve od sebe da popravimo dojam. Celtic igra pred svojom publikom, poznata nam je atmosfera, ali će to biti dodatni motiv za nas", rekao je Velkoski.

Utakmica između Celtica i Sarajeva počinje u 20:45 sati.