Slijede otkazi igračima
26

Murat Daldik više nije direktor Čelika: Ne mogu biti u ovoj neprofesionalnoj sredini

E. M.
Murat Daldik (Foto: E. M./Klix.ba)
Murat Daldik (Foto: E. M./Klix.ba)
Današnja utakmica Čelika protiv Radnika iz Bijeljine na Bilinom Polju otvorila je mnoga pitanja, a na mnoga od njih odgovore je dao direktor kluba Murat Daldik koji je s večerašnjim obraćanjem završio svoj posao u zeničkom premijerligašu.

Daldik je odmah na početku konferencije za medije izrazio veliko razočarenje i tugu što je njegov prijatelj, turski investitor, Aydin Olgun ostao sam u klubu bez podrške grada, dodavši da se Gradska uprava uopće ne brine o klubu.

"Ovaj tim nema mjesto za treniranje. Na Kamberovića polju tri puta sedmično trenira ragbi ekipa i ima bolje uvjete nego Čelik koji na Bilinom Polju može trenirati dva puta po dva sata uključujući utakmicu. To vam znači jedan trening od dva sata i utakmica, takav dopis smo dobili iz Gradske uprave Zenica koja nam je poručila da ako još jedan trening iznad toga odradimo da će nam zabraniti korištenje stadiona", kazao je direktor Daldik.

Sarkastično je kazao "Hvala gradu što radi za ovaj klub" te je dodao da mu je drago što su mu poslali papir o zabrani korištenja Bilinog Polja više od pomenute satnice.

Dalje je iznio i razočarenje zbog licenci, odnosno, pravila jasnih samo Nogometnom savezu BiH koji od njega traži boravišnu i radnu dozvolu prije nego što im daju dozvolu za rad, iako je sve papire prikupio i dostavio za strane igrače.

Iznio je i činjenicu da Olgun i danas plaća dugove igračima iz ranijih godina. Konkretno pred utakmicu sa Zrinjskim 26.000 KM je plaćeno Danijelu Rizvanoviću, igraču koji je igrao u Čeliku 2009. godine te da "podrška" Grada Zenice se ogleda u avionskim kartama koje grad ne plati zbog čega investitor dan pred polazak ih plaća puno skuplje.

"Navijačima bih ipak poručio da se ne brinu. Postoji jedan čovjek, Aydin Olgun, koji će učiniti sve da Čelik ostane u Premijer ligi. Poslije ove konferencije moj turistički boravak u Zenici će se završiti. Hvala svima, ali ne mogu biti u ovoj neprofesionalnoj sredini. Nadam se da će doći neko, da će se promijeniti razmišljanja ili bar pokušati biti iskren prema ovom klubu i podržati ga", zaključio je Daldik.

Ranije je na konferenciji za novinare trener Čelika Umit Ozat je kazao kako će trojica igrača uskoro biti bivši igrači Čelika, ali nije htio govoriti o imenima. Naglasio je kako želi praviti mladu ekipu koja će biti spremna boriti se na terenu te da je vrijeme za neke promjene.