Nogomet
3

Mundo Deportivo: Barcelona "krade" Luisa Suareza Real Madridu

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Španski nogometni klub Real Madrid ponovo bi mogao ostati bez velikog pojačanja, kao i prošloga ljeta kada mu je Barcelona ispred nosa "otela" Neymara.

Ovoga je puta riječ o sjajnom urugvajskom napadaču Liverpoola Luisu Suarezu, za kojeg je Barcelona, tvrdi Mundo Deportivo, jako zagrizla. Spomenuti izvor prenosi da su čelnici Barcelone kontaktirali igračevog menadžera, te da je Suarez imao zanimljivu reakciju kada je čuo da je katalonski klub krenuo po njega:

"Suarez nije mogao suspregnuti sreću kada je čuo da Barcelona naporno radi na tome da ga dovede. Znao je za interes, ali dosada nije smio ništa govoriti. Već je i razgovarao sa svojom porodicom o tome i mogu reći da bi bio jako sretan kada bi prešao u Barcelonu"; rekao je neimenovani izvor blizak igraču za Mundo Deportivo.

Britanski tabloid Daily Star tvrdi da će biti potrebno 125 miliona eura da se dovede Urugvajac, dok određeni španski mediji prenose da je Suarez već otkrio svojim prijateljima da njegova odštetna klauzula iznosi "svega" 65 miliona funti (81,5 miliona eura).