Nogomet
58

Goal.com: Liverpool prodao Suareza Barceloni za 88 miliona eura

Klix.ba
Luis Suarez (Foto: EPA)
Luis Suarez (Foto: EPA)
Barcelona treba svakog trenutka objaviti vijest o kupovini urugvajskog reprezentativca Luisa Suareza od Liverpoola u transferu vrijednom 88 miliona eura. Transfer je realizovan aktiviranjem klauzule u novom ugovoru ovog napadača, koja je uvrštena u decembru prošle godine.

Sportski magazin Goal.com piše da će Barcelona uskoro objaviti zvaničnu informaciju o dolasku Luisa Suareza, a transfer vrijedan 88 miliona eura je dogovoren u srijedu navečer. Dogovor je sklopljen nakon sedmodnevnih pregovora Barcelone i Liverpoola.

Katalonci će vijest o Suarezovom dolasku objaviti putem zvanične klupske stranice u naredna 24 sata. U tom periodu će Urugvajac obaviti ljekarski pregled, a pregledat će ga Barcelonini ljekari u Urugvaju, gdje se nalazi nakon eliminacije svoje reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Pregovori Barce i Liveroola su bili naporni, a klub sa Anfielda je tražio veću sumu novca. No, dogovor je ipak postignut.

Dio novca za Suarezov transfer Barcelona će osigurati prodajom napadača Alexisa Sancheza Arsenalu. Menadžer Topnika, Arsene Wenger, za Sancheza je izdvojio 40 miliona eura.

Liverpoolu sada preostaje da ojača svoju ekipu ulaganjem novca od prodaje Suareza. Pregovori za dovođenje Lazara Markovića iz Benfice su u završnoj fazi, a želja Redsa su Lilleov napadač Divock Origi i Southamptonov defanzivac Dejan Lovren.