Poštuju pravila
24

Muller produžio ugovor s Bayernom, Salihamidžić i Kahn na sigurnoj udaljenosti

F. Z.
Foto: Twitter/FC Bayern (Salihamidžić, Muller i Kahn)
Foto: Twitter/FC Bayern (Salihamidžić, Muller i Kahn)
Nogometaš minhenskog Bayerna Thomas Muller produžio je ugovor s velikanom iz Bavarske do 2023. godine, objavio je njemački klub.

"Ovaj klub nije samo moj stari poslodavac, ovaj klub je moja strast. Za mene je prioritet broj jedan bio da produžim ugovor s klubom, a na isti način razmišljao je i klub. S Bayernom sam dobre dvije trećine svog života i ne možete reći da smo klub i ja na zajedničkom putovanju, mi se borimo jedni za druge", rekao je Muller.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić poručio je kako je Muller važan nogometaš za klub.

"Veoma sam sretan što smo postigli dogovor s Thomasom. On je poseban nogometaš za nas, lice kluba i naših navijača, vođa koji nam pokazuje put na terenu i postigao je mnogo s Bayernom. Znamo koliko je važan za nas. Thomas zna i koliko Bayern znači njemu. Nisu nam bili potrebni dugi razgovori i sretni smo što će ostati s nama do 2023. godine", rekao je Salihamidžić.

Bayern je nakon što je Muller produžio ugovor objavio fotografiju na kojoj su Bavarci pokazali da se drže pravila o fizičkom distanciranju tokom pandemije koronavirusa. Oliver Kahn, Thomas Muller i Hasan Salihamidžić bili su na "sigurnoj udaljenosti".