Savladale ga emocije
2

Mulalić zaplakao na klupi pa poručio: Da je još potrajalo, možda bismo i preokrenuli

D. P.
Mulalić je emotivno proživio završnicu utakmice (Foto: I. L./Klix.ba)
Mulalić je emotivno proživio završnicu utakmice (Foto: I. L./Klix.ba)
Trener Željezničara Edis Mulalić emotivno je proživio finiš utakmice protiv Sarajeva u kojem je njegov tim od 0:2 došao do 2:2 i vrijednog boda.

Nakon što je Samir Bekrić pogodio iz slobodnog udarca za 2:2 u šestoj minuti nadoknade, trener Mulalić je zaplakao na klupi.

Mulalić je pohvalio igru svog tima u prvom poluvremenu, a onda i kritikovao nepažnju koja je donijela penal Sarajevu na startu drugog dijela.

"Teška utakmica. Prvo poluvrijeme smo bili bolji i kontrolisali smo situaciju, stalno pritiskali. Imali smo više od igre, nekoliko prilika i onda u zadnjoj minuti Sarajevo dobije crveni karton. U drugo poluvrijeme krenemo nepažnjom. Sav utisak pokvario je taj penal. Mislim da nam se vratio taj Široki Brijeg. Kompliment igračima da ta hemija štima i da se vratimo, jer je velika stvar u derbiju se vratiti poslije 0:2. Ključni moment za nas je bio penal i nepažnja. Poslije toga smo dali dva gola, ali ako hoćemo da budemo ozbiljni, teško da smijemo tako reagovati", rekao je Mulalić.

Trener Željezničara smatra da bi njegov tim mogao doći i do potpunog preokreta da je utakmica još malo potrajala.

"Da je utakmica još potrajala, čak bi možda cijeli preokret napravili. Ali, ne treba biti proklet i uzeti ono što je na stolu. Pet minuta pred kraj stigli smo 2:0. Sjetite se - Leotar. Ako se sjetite nepažnje bez ikakvog razloga, sada nam se opet se to desilo. Dubinska lopta iz kojeg bek može izbiti u aut, on pravi korner nakon kojeg dolazi penal. Koncentracija mora biti 300 posto. Izlaziš svjež iz poluvremena, a igraču padne koncentracija", ističe trener Plavih.

Nekada sjajni defanzivac Željezničara pogodio je s izmjenama. Samir Bekrić je ušao s klupe, asistirao i dao gol, a i drugi pogodak djelo je rezerviste Dženana Haračića.

"Pogodili smo s izmjenama i vratili se. Velika je stvar da ne izgubiš derbi. Zbog jedne nepažnje, mi sve što bi trčao normalno i imao intenzitet, ti moraš praviti 15 kilometara umjesto pet. Igrali smo na kraju sa šest napadača. Sve živo smo probali i na kraju se isplatilo, ali moramo bolje da kontrolišemo stvari. Isto tako smo i protiv Borca bez ičega sami sebi gol dali. Moramo puno raditi na tome", zaključio je Mulalić.

Podsjetimo, u narednom kolu Željezničar ide na gostovanje Posušju, dok će Sarajevo dočekati Leotar.