Nogomet
99

Mulalić pred meč protiv Čelika: Potrudit ćemo se da ne bude neizvjesnosti

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Ekipa Fudbalskog kluba Željezničar je, po svemu sudeći, spremna za okršaj protiv zeničkog Čelika koji je zakazan za nedjelju.

Šef stručnog štaba Edis Mulalić smatra kako svaki meč sa Čelikom nosi određenu draž i neizvjesnost, ali ističe da će se on potruditi da neočekivanih trenutaka bude što manje. Također, spomenuo je i činjenicu da su igrači imali malo vremena za pripreme.

"Poslije utakmice sa Zrinjskim smo analizirali Zrinjski, pa smo imali kratak period jer nas je očekivao kup, a time i kratak period da pripremimo ekipu za Čelik", rekao je Mulalić.

Ipak, Mulalić kaže da će igrači dati sve od sebe da savladaju protivnika sa kojim se sastaju u nedjelju u 14:30 sati na Grbavici.

"Igrači su svjesni situacije u kojoj se nalazimo i stvari se polako slažu. Mislim da s ovakvim korektnim radom ne bi trebalo biti problema", objasnio je Mulalić.

Što se tiče sastava, Mulalić je naglasio da Memija nije trenirao još od susreta sa Zrinjskim te da ima temperaturu, dok je Kokot ima smrtni slučaj u porodici.

Brazilac Tiago Farias smatra kako cjelokupna ekipa igra poput porodice te da zbog toga očekuje bolji rezultat nego što je to bio slučaj sa Zrinjskim.

Aleksandar Kosorić smatra da okršaj sa Čelikom neće biti lagan te da su pripreme upravo zbog toga bile ozbiljne.

"Treba nam pobjeda kako bi došli u gornji dio tabele", objasnio je kratko Kosorić.