Nogomet
0

Beganović i Dedić: Nismo nikad pobijedili Vitez, a sutra to želimo u Kupu

Piše: E. M.
Detalj sa današnje konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa današnje konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika početak takmičenja u Kupu Bosne i Hercegovine otvaraju sa utakmicom Viteza koja će sutra biti odigrana na Bilinom Polju. Trener Čelika Elvedin Beganović na današnjoj konferenciji je kazao da očekuje pobjedu.

Beganović je u svojoj izjavi još istakao kako očekuje i jaku igru Viteza, koja je dolaskom Karačića pojačala svoj kvalitet.

"Kako je i Pavić rekao, mi u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo i tako isto očekujemo i komšije. Vitez jako dobro igra, posložili su se dolaskom Karačića i jači su po kvaliteti. Mi želimo dati naš maksimalni doprinos i da naši momci igraju kao u proteklom periodu. Nadam se da ćemo sutra na Bilinom Polju ispraviti rezultat iz Lukavice", izjavio je Beganović.

Trener Čelika još uvijek nije odlučio ko će istrčati na travnjak Bilinog Polja, ali je dodao da će se i to znati nakon današnjih treninga.

"Još uvijek ne znamo koja ekipa će istrčati, ali pokušat ćemo izaći sa najraspoloženijim i najjačim sastavom da dobijemo Vitez", dodao je Beganović.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

U medijima se pojavila informacija da bi Beganović mogao naslijediti šefa stručnog štaba NK Čelik, Borisa Pavića, na što je Beganović kazao:

Mi radimo zajedno, a Pavić će tu ostati do kraja prvenstva. Jedini šef je u klubu on, iako ne prisustvuje konferencijama."

Na pitanje novinara zašto se toliko pažnje posvećuje Kupu BiH i odlasku u Evropu s obzirom na dugovanja zeničkog premijerligaša koja blokiraju taj put, Beganović je kazao:

"Naše je da igramo i pobjeđujemo, a ljudi koji vode i rukovode klubom o tome određuju. Sada koliko možemo ili ne možemo, to nas ne zanima, ako to tako gledamo, ne bismo trebali igrati niti jednu utakmicu. Mi smo plaćeni da damo svoj maksimum i moramo raditi na tom nivou, a ostalo je njihova briga", zaključio je Beganović.

Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba

Jedan od najboljih prvotimaca Čelika, Anel Dedić, na današnjoj konferenciji za novinare je kazao kako sva dešavanja oko i u klubu imaju utjecaja na igrače.

"Ni nama igračima nije svejedno što se to sve dešava oko nas. Mi smo do sada izdržali svaki pritisak, svaku utakmicu izašli kao pobjednici i vjerujemo da ćemo i iz ovoga izaći takvi. U utakmici s Vitezom idemo na pobjedu jer nama je cilj da ih prođemo. Sigurno je da će biti teška utakmica, njih nikako nismo pobijedili od kako su ušli u Premijer ligu BiH, ali mislim da će doći ovdje da se nadigravaju", izjavio je Dedić.

Utakmica Čelika i Viteza na rasporedu je za sutra sa početkom od 16 sati na stadionu Bilino Polje u Zenici.